Hennessey transformă pickup-ul RAM într-un SUV şi injectează o mie de cai putere sub capotă

28 Aprilie 2021, 15:14
Denis Godorozea
Constructorul american Hennessey Performance a publicat primele imagini şi informaţii despre noua versiune a offroader-ului monstruos Mammoth 1000, dezvoltat pe baza pickup-ului RAM 1500 TRX. Spre deosebire de varianta clasică, noua interpretare Mammoth 1000 are o caroserie clasică de SUV, fiind mai practică pentru transportul de persoane într-o configuraţie în care cei de la RAM nu mai oferă modele timp de aproape 30 de ani.
Programul modificărilor de performanţă pentru pickup-ul RAM 1500 TRX a fost dezvăluit mai devreme. Creaţia celor de la Hennessey a fost denumită Mammoth 1000, oferind la activ 1,026 CP şi 1,314 Nm, putere stoarsă din unitatea V8 de 6.2 litri prin instalarea unui compresor mecanic şi o nouă unitate de control. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 trepte, fortificată pentru a face faţă cuplului mărit. Tot de la pickup noul Mammoth 1000 SUV a moştenit şi componentele noi de suspensie, ce aduc un surplus de 64 mm gărzii la sol. În această ipostază modelul poate accelera de la 0 la 97 km/h (0-60 mph) în 3.2 secunde.
Pentru caroseria de tip SUV americanii au creat un posterior absolut nou pentru RAM 1500 TRX, deci nu este vorba despre instalarea unui acoperiş deasupra benei tradiţionale. Mai mult de atât, în noua ipostază offroader-ul oferă la bord locuri pentru 7 persoane, tapiserie din piele şi portbagaj de dimensiuni mai mici.
În total cei de la Hennessey Performance planifică să producă doar 20 unităţi Mammoth 1000 SUV. Preţurile nu au fost anunţate deocamdată, dar cel mai probabil în noua ipostază offroader-ul monstruos va costa mai scump decât versiunea obişnuită cu caroserie de tip pickup. Acesta porneşte în SUA de la 375 mii dolari americani, pe când un RAM 1500 TRX are un preţ de "doar" 70 mii dolari americani.
0
1,540
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!