Italdesign a dezvoltat propria platformă pentru electromobile cu autonomii de până la o mie de kilometri

29 Aprilie 2021, 11:54
Denis Godorozea
Italdesign şi-a unit forţele cu echipa Williams pentru dezvoltarea unei platforme modulare proprii, dedicate electromobilelor în segmentul premium. Părţile au publicat primele imagini cu noua arhitectură modulară, ce va putea sta la baza diferitor modele cu diferite tipuri de caroserie, iar substratul tehnic este cu adevărat promiţător.
Astfel, noua platformă, numită EVX, va putea sta la baza sedanurilor, coupe-urilor, decapotabilelor şi SUV-urilor, iar cum vedem în imaginea publicată de autorii proiectului, platforma va găzdui modele stilate, cu design gândit de maeştrii Italdesign. Asta oarecum presupune şi un substrat tehnic performant, cu sute de cai putere la activ, însă Italdesign şi Williams nu a dezvăluit deocamdată caracteristicile motorizărilor electrice.
Părţile nu au dezvăluit nici informaţii despre bateriile cu care vor fi echipate viitoarele modele bazate pe EVX, dar sugerează o revoluţie şi în acest sens, or maşinile cu această platformă vor putea parcurge până la 1,000 km cu un singur plin al bateriilor, sau chiar mai mult.
Italdesign şi Williams anticipează că pe noua platformă anual vor putea fi produse zeci de mii de automobile, dar nu dezvăluie dacă este vorba despre maşini dezvoltate inhouse, sub un brand nou, sau dacă platforma va fi disponibilă pentru constructori auto terţi.
0
1,722
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!