Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Italienii transformă noua generaţie Renault Express într-un pickup utilitar pentru Europa

30 Aprilie 2021 - 16:16
Denis Godorozea
Noua generaţie Renault Express a debutat recent ca o nouă interpretare a monovolumului Dacia Dokker. În Europa francezii vor comercializa doar versiuni utilitare, dedicate transportului de mărfuri, ca o variantă mai accesibilă pentru monovolumul tradiţional Kangoo, ce tot a păşit într-o generaţie nouă acum câteva luni. Mai nou, pentru piaţa europeană este disponibil şi un Express pickup, însă aceasta nu este creaţia directă a francezilor.
Pickup-ul Express a fost dezvoltat de compania italiană Focaccia Group Automotive, care cu 4 ani mai devreme a lansat o versiune similară pentru Dacia Dokker. Compania este specializată pe transformarea maşinilor de serie în unele speciale, oferind servicii de echipare chiar şi a maşinilor de poliţie. Cu schimbul de generaţii Express nu a simţit prea multe modificări, de altfel, în raport cu vechiul Dokker, iar astfel şi transformarea lui în cadrul Focaccia nu a durat prea mult timp.
Cu majoritatea elementelor de bază de caroserie rămase neschimbate, Express pickup preia modificările lansate anterior pentru Dokker, identică fiind şi bena acoperită cu panouri din plastic negru. În lungime bena noului Express măsoară 1.78 metri, iar clienţii vor putea alege dintr-un portofoliu variat de modificări şi accesorii speciale pentru fixarea mărfurilor specifice ce urmează să fie transportate aici.
Tehnic, însă, Express pickup este identic cu varianta sa de serie. Gama motorizărilor este formată din unităţi pe benzină şi motorină, respectiv unitatea turbo de 1.3 litri cu 100 CP la activ sau renumitul motor Blue dCi de 1.5 litri, disponibil cu 75 sau 95 CP la activ. Indiferent de motor, Express poate avea doar cutii de viteze manuale. În ipostaza sa de pickup utilitara poate transporta greutăţi de până la 675 kg.
În noua interpretare utilitară Renault Express pickup poate fi comandat direct în showroom-urile specializate Focaccia Group Automotive. Preţurile nu au fost anunţate deocamdată, dar producătorul susţine că maşinile dispun de garanţie deplină oferită de la Renault, or proiectul este realizat cu acordul companiei franceaze. Express-ul standard porneşte în Europa de la aproximativ 13,900 euro, în funcţie de ţară.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter