KIA publică primele imagini cu versiunea actualizată K3/Cerato. Concurent demn pentru Skoda Octavia?

14 Aprilie 2021, 15:32
Denis Godorozea
KIA K3/Cerato pare a fi un concurent eşuat pentru sedanurile şi liftback-urile segmentului compact în Europa, dar şi SUA. Coreenii nu au reuşit să repete succesul celei de-a doua generaţie cu viitoarele interpretări Cerato din cauza substratului tehnic înapoiat în raport cu concurenţii, dar şi, probabil, din cauza experimentelor cu designul maşinii. Acum, maşina se actualizează pe piaţa din Coreea de Sud, unde poartă numele K3, iar ulterior modificări similare vor fi lansate şi pentru Cerato şi Forte.
Designerii coreeni nu au renunţat la formele controversate ale blocurilor optice frontale şi posterioare, inspirate de actuala generaţie Sportage, aflată la final de carieră. Structura interioară a blocurilor optice a fost modificată, însă, unde şi-au făcut loc noi semnături de tip LED, dar se pare că şi acestea vor fi destinate versiunilor de top K3. O altă modificare semnificativă ţine de calandrul specific, care şi-a schimbat forma dar rămâne familiar cu gama actuală KIA.
Mai puţine modificări au intervenit la interior, unde K3/Cerato menţine vechea planşă de bord, dar oferă acum un nou sistem multimedia cu ecran în formă de tabletă şi diagonală de 10.25 inch în schimbul vechiului ecran de 8 inch. Acesta, însă, este rezervat doar versiunilor de top. Pentru prima dată sedanul compact poate avea şi un instrumentar de bord digital cu diagonală similară cu ecranul multimedia, însă acesta este disponibil doar opţional.
Coreenii nu au dezvăluit careva informaţii despre modificările tehnice, dar cel mai probabil gama motorizărilor nu va beneficia de careva schimbări radicale ţinând cont de platforma înapoiată. Respectiv, oferta va lista unităţi clasice pe benzină, aspirate natural şi turbo, dar fără vreo versiune de tip plug-in hybrid sau măcar mild-hybrid.
0
1,359
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!