Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Legendarul Ford Mustang menţine titlul celui mai vândut sportcar din lume

14 Aprilie 2021 - 13:12
Denis Godorozea
Ford Mustang reuşeşte performanţa să menţină titlul celei mai vândute maşini sportive din lume şi în 2020, pentru al doilea an consecutiv. Pe lângă acest fapt, Mustang a fost numit drept cel mai vândut model în categoria coupe-urilor sportive, iar acest titlu este deţinut de legendarul model american încă din 2015.
Succesul deosebit a fost înregistrat de faimosul Mustang american odată cu lansarea celei de-a şasea generaţie, ce din 2015 a devenit disponibilă pe mai multe pieţe din lume, inclusiv în Europa. În câţiva ani de la lansare, Mustang a trecut printr-un facelift de mijloc de carieră, care de rând cu numeroasele versiuni speciale a asigurat o creştere a vânzărilor în întreaga lume.
În 2020 pentru Mustang au optat peste 80 mii automobilişti, ceea ce a constituit circa 15% din totalul vânzărilor maşinilor sportive anul trecut la nivel global. Ei bine, rezultatele anului 2020 atestă o scădere dramatică de 27% a vânzărilor Mustang-ului în raport cu anul 2019, când sportiva a depăşit borna de 100 mii unităţi comercializate într-un singur an.
Scăderea a fost cauzată, bineînţeles, de criza pandemică provocată de coronavirus, ce a afectat toate segmentele de piaţă. Din acelaşi motiv, probabil, Mustang suferă de o scădere a vânzărilor şi în primele 4 luni din acest an, cu un rezultat de puţin peste 17 mii unităţi, ceea ce e cu 4.4% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter