Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lincoln nu renunţă, totuşi, la sedanuri: conceptul Zephyr prefaţează succesorul lui MKZ

20 Aprilie 2021 - 16:16
Denis Godorozea
Deşi anunţa că planifică să renunţe complet la sedanuri noi, se pare că Lincoln a decis să mai întreprindă o încercare de a concura direct cu triada germană în segmentul premium cu caroserii clasice, însă nu în SUA, ci în China, acolo unde aceste automobile mai sunt încă solicitate, în special în raport cu celelalte pieţe mari din lume. Modelul din imagini poartă numele istoric Zephyr Reflection şi este, deocamdată, un concept. Varianta de serie va substitui, însă, modelul MKZ.
Ei bine, nevoiţi să reducă dramatic cheltuielile de dezvoltare şi producţie, ca şi în cazul lui MKZ şi celor mai recente modele, Lincoln va apela la platformele şi motorizările celor de la Ford pentru interpretarea de serie Zephyr. Respectiv, tehnic sedanul va fi foarte apropiat de modelul Ford Evos, care la rândul său va substitui sedanurile Mondeo/Fusion cu care împărţea anterior platforma şi motorizările sedanul MKZ.
Aşadar, este vorba despre un sedan de dimensiuni compacte sau medii, unul ce va concura în segmentul D premium, deci cu modele de talia lui Mercedes-Benz C-Class şi BMW Seria 3, însă tehnic maşina va fi mai apropiată de Audi, având standard tracţiune pe puntea faţă. La ora actuală conceptul propune spre analiza publicului doar designul exterior şi ambianţa interioară, or informaţiile tehnice nu au fost dezvăluite. Cert este că gama motorizărilor va fi formată din unităţi clasice pe benzină, iar ulterior va putea fi completată cu unităţi electrificate, preluate de la Ford.
Zephyr a fost prezent în gama Lincoln încă în perioada interbelică, acesta fiind un sedan de dimensiuni compacte, cel mai accesibil model cu emblema constructorului premium american. O încercare de a relansa numele a fost întreprinsă în 2005, dar în scurt timp acel model a fost redenumit în MKZ şi menţinut câteva generaţii în gamă până în 2020. Noul Zephyr, deci succesor direct al lui MKZ, va fi oferit doar pe piaţa din China.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter