Maserati dezamăgeşte din nou: cel de-al doilea model electrificat este Levante, dar e un mild-hybrid

20 Aprilie 2021, 15:21
Denis Godorozea
Ceva mai devreme Maserati anunţa cu mare tam-tam lansarea mărcii în segmentul electrificat cu primele modele hibride din istorie. În esenţă, însă, a urmat premiera unei noi versiuni a sedanului Ghibli, cu benzinar clasic sub capotă asistat de un sistem electric de 48V cu generator-starter. Acum italienii dezamăgesc din nou cu lansarea unei versiuni noi pentru Levante, care tot Hybrid a fost denumită, dar oferă aceeaşi ecuaţie de tip mild-hybrid, ca şi Ghibli.
Conform planurilor italienilor, această electrificare lină este menită să substituie în totalitate unităţile diesel în viitorul apropiat, iar ulterior vor exista şi versiuni mai competitive, cu sisteme avansate de tip plug-in hybrid, fără a oferi careva termeni şi date oficiale în acest sens. Respectiv, motorizarea Hybrid a lui Levante este identică cu cea lansată pentru Ghibli în vara anului trecut, având la bază benzinarul turbo de 2.0 litri, cu 4 cilindri. Însă Levante are un sistem de tracţiune integrală, pe când Ghibli Hybrid poate avea doar roţi motrice spate.
Motorul respectiv a fost preluat de Maserati de la modelele Alfa Romeo, după care a fost supus unor modificări de rigoare. Pe lângă generatorul-starter de 48V, motorizarea aduce sistemul electric eBooster cu compresor electric. Datorită modificărilor unitatea de doar 2.0 litri oferă la activ un total de 330 CP şi 450 Nm, însă sistemul electric nu oferă şi vreun surplus de putere în primele clipe de acceleraţie, precum în cazul sistemului EQ Boost al celor de la Mercedes-Benz.
Cu noua unitate electrificată Maserati Levante poate accelera până la 100 km/h în 6.0 secunde, fiind cu aproape o secundă mai rapid decât un Levante cu motor turbodiesel V6 de 3.0 litri sub capotă. Diferenţa atât de semnificativă se explică şi prin greutatea proprie redusă cu peste 100 kg în raport cu versiunea pe motorină. Viteza maximă e cu 10 km/h mai mare şi constituie acum 240 km/h, ba chiar mai mult de atât.
Debutul mondial al noului Levante Hybrid a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, însă iniţial SUV-ul electrificat va fi lansat pe pieţele europene, unde îşi va face apariţia în următoarele luni.
0
1,390
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!