Mazda, Subaru şi Toyota vor dezvolta împreună un sistem multimedia de generaţie nouă

28 Aprilie 2021, 11:12
Denis Godorozea
Cinci constructori auto japonezi s-au aliat pentru a înfiinţa o întreprindere comună specializată pe dezvoltarea tehnologiilor informaţionale şi de conectivitate de generaţie nouă. Este vorba despre constructori-cheie niponi, precum Daihatsu, Mazda, Subaru, Suzuki şi Toyota. În cadrul noii întreprinderi, constructorii vor contribui cu informaţii, experienţă, tehnologii şi mijloace financiare.
Ei bine, noua întreprindere comună urmăreşte nu doar reducerea costurilor de dezvoltare, dar şi standardizarea sistemelor multimedia şi conectivităţii în industria auto. Or, sistemul de infotainment nu mai este un simplu ecran cu câteva aplicaţii de divertisment, ci include mai multe funcţii, inclusiv de conectivitate Car2Car şi Car2X.
La primele etape întreprinderea comună va dezvolta un sistem multimedia, cel mai probabil şi un sistem de operare standardizat, ce vor sta la baza sistemelor de infotainment din modelele viitoare. Este prevăzută şi dezvoltarea aplicaţiilor şi identificarea modalităţilor de comunicare dintre automobilele celor cinci constructori în viitor, în trafic real. Viitorul sistem comun va fi dezvoltat pe baza actualului sistem multimedia Toyota, acesta fiind considerat cel mai avansat din ceea ce oferă constructorii menţionaţi la ora actuală.
0
2,069
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!