Mazda lansează cel de-al doilea electromobil, derivat din crossover-ul CX-30

21 Aprilie 2021, 09:16
Denis Godorozea
Mazda surprinde vizitatorii Salonului Auto de la Shanghai prin lansarea unui electromobil nou, cel de-al doilea la număr, dezvoltat pe baza celui mai stilat crossover din gamă — CX-30. Din nefericire, însă, se pare că maşina va fi destinată în exclusivitate pieţei din China, fără şanse să o vedem şi pe pieţele din Europa. Asta chiar dacă, potrivit informaţiilor preliminare, din punct de vedere tehnic noul electromobil este foarte apropiat de modelul global MX-30.
Noul crossover electric va fi o alternativă mai practică pentru MX-30, or chiar şi cu dimensiuni apropiate, CX-30 poate oferi mai mult spaţiu şi acces mai confortabil la bord, având portiere spate clasice. Totodată, silueta de SUV clasic noul electromobil va oferi mai mult spaţiu inclusiv şi deasupra capului, habitaclul urmând să fie identic cu ceea ce putem vedea pe modelele CX-30 cu propulsoare tradiţionale.
Mai multe modificări au avut loc la exterior, unde CX-30 vine cu un nou kit stilistic cu noi bare de protecţie şi praguri laterale imense. Se pare că şi în drept cu garda la sol există un surplus generos, ceea ce presupune şi modificări operate la nivel de suspensii.
Niponii nu au oferit careva detalii şi despre substratul tehnic, nici măcar despre unitatea de propulsie sau capacitatea bateriei. Voci apropiate companiei sugerează că în acest sens CX-30 este foarte apropiat de MX-30, ce dispune de o baterie de doar 35.5 kWh, ce promite o autonomie teoretică de 200 km. S-ar putea, însă, ca CX-30 în varianta electrică să fie mai greu decât MX-30, ceea ce ar impune o majorare a capacităţii bateriei pentru autonomii similare.
Mai multe informaţii vor fi dezvăluite mai aproape de debutul comercial al noii Mazda CX-30 EV. Deocamdată japonezii anunţă planuri de lansare exclusiv pentru piaţa din China, unde maşina va fi disponibilă din toamna acestui an.
0
2,168
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!