Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz a decis să producă, totuşi, un G-Class electric! Germanii au înregistrat denumirea

6 Aprilie 2021 - 09:53
Denis Godorozea
În perioada asta de tranziţie de la motoarele clasice cu combustie internă spre unele electrice, când tot mai mulţi constructori anunţă că nu vor mai dezvolta noi propulsoare termice, iar diverse state promit să interzică vânzarea automobilelor clasice, pasionaţii industriei auto riscă să fie lipsiţi de modele cu adevărat iconice, precum sunt sportivele sau offroader-ele monstruoase. În acest caz, doar vestea despre o posibilă salvare a modelului preferat ne-ar putea alina frica, nu? Ei bine, iată că fanii lui Gelandewagen au un motiv de bucurie acum!
Germanii nu planifică să renunţe la legenda lor de offroad, care acum 3 ani a debutat cu o generaţie absolut nouă. Gelandewagen va putea supravieţui, însă, doar într-un format electric în contextul metamorfozelor de piaţă. Probabil, lipsa unui V8 sub capota legendei germane tot ar indispune o bună parte din fanii acestui model, dar uite că şi legendarul Hummer a găsit o modalitate să revină pe piaţă după o pauză de peste un deceniu, tot în format electric, chiar şi fără platformă cu cadru dur! De ce nu ar putea să existe şi un asemenea Gelandewagen, or chiar şi Defender a renunţat la platforma clasică, iar succesul offroader-ului de generaţie nouă îi garantează o nouă apariţie în viitor, tot cu motor electric.
De altfel, aceste evoluţii par fireşti şi inevitabile, însă germanii nu prea au venit până acum cu vreo informaţie oficială în acest sens, or anterior doar au menţionat că cândva G-Class ar putea fi electric. Acum, însă, germanii au depus o cerere de înregistrare a denumirilor EQG 560 şi EQG 580 la autoritatea europeană pentru drepturi de autor, iar asta sugerează că G-Class va avea loc în gama electromobilelor Mercedes-EQ şi, mai mult de atât, va avea cel puţin două motorizări iniţial.
Mercedes-Benz deocamdată nu a comentat informaţiile apărute în mediul online şi presa occidentală, dar voci apropiate companiei sugerează că Gelandewagen-ul electric şi-ar putea face apariţia chiar pe parcursul anului viitor, urmând ca debutul comercial să aibă loc cam prin 2024. La ora actuală, bineînţeles, nu există careva informaţii referitoare la substratul tehnic, performanţele şi autonomia G-ului electric.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter