Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Modelul care va înlocui vechiul Mondeo: Ford prezintă noul cross-coupe Evos

19 Aprilie 2021 - 13:50
Denis Godorozea
Ford prezintă în premieră mondială modelul care va înlocui modelele Mondeo şi Fusion, noul Evos. Americanii au ales să revină la concepţia de la începutul deceniului trecut, când a fost pregătit un prototip cu aceeaşi denumire, ce ulterior a dat naştere generaţiilor precedente Mondeo/Fusion. De această dată, însă, versiunea de serie a preluat de la concept silueta şi tipul de caroserie, iar detaliile stilistice sunt noi.
Cu multe luni mai devreme în presa internaţională au apărut primele zvonuri, confirmate ulterior de cei de la Ford, ce sugerau că actualele generaţii Mondeo şi Fusion nu vor avea vreun succesor direct, urmând să fie eliminate complet din gamă. În locul lor urma să apară un model din segmentul SUV-urilor, dar cu siluetă mai dinamică, mai competitiv în condiţiile în care tot mai mulţi automobilişti din întreaga lume optează activ pentru modele capabile în offroad.
Conceptul Ford Evos din 2011

Deocamdată Evos debutează în formă de prototip apropiat versiunii de serie care, de altfel, nu se va distinge prea mult. În materie de design putem urmări careva trăsături distincte cross-ului electric Mustang Mach-E, însă tehnic modelele vor fi distanţate, Evos urmând să menţină motorizări clasice cu combustie internă. Dar şi în acest caz miza principală vor fi motorizările electrificate de tip plug-in hybrid.
La interior Evos surprinde cu elemente mai puţin specifice segmentului non-premium chiar şi în ziua de azi. Or, planşa de bord este burduşită cu un ecran imens de 27 inch, separat în 3 segmente, respectiv pentru un instrumentar de bord digital, sistem multimedia central şi sistem multimedia dedicat pasagerului faţă. Ei bine, dacă acestea îşi vor face apariţie pe versiunea de producţie, cel mai probabil vor fi limitate exclusiv la versiunile de top.
Ei bine, Evos este apropiat de versiunea sa de serie din punct de vedere stilistic, dar americanii nu au oferit deocamdată careva informaţii tehnice. Respectiv, nu putem anticipa un debut comercial foarte apropiat, or cel mai probabil Evos va ajunge în showroom-urile din China şi SUA pe parcursul anului 2022.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter