Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Motoarele diesel, în cădere liberă: cumpărătorii europeni optează tot mai mult pentru hibrizi

26 Aprilie 2021 - 09:31
Denis Godorozea
Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a publicat rezultatele vânzărilor de automobile noi pe Bătrânul Continent pentru primul trimestru din acest an. Datele demonstrează o scădere drastică a vânzărilor motoarelor clasice cu combustie internă şi o creştere spectaculoasă a maşinilor hibride şi electrice. Ei bine, e un lucru oarecum firesc şi anticipat, însă acum versiunile electrificate au cucerit o cotă şi mai apropiată de cele diesel, urmând să le surclaseze în următorii ani.
În primul trimestru din acest an, tradiţional, cele mai solicitate unităţi de propulsie în Europa rămân a fi cele pe benzină. Acestea au înregistrat, însă, o scădere semnificativă a cotei în totalul vânzărilor cu 16.9%, ajungând acum sub pragul de 50% din vânzări — de la 52.3% anul trecut la 42.2% în primele 3 luni din acest an, cu un rezultat de aproximativ 1.1 milioane unităţi. Mai dramatică a fost scăderea vânzărilor maşinilor diesel, cu 20.1% în raport cu anul trecut, cota lor constituind acum 23.2%, cu rezultat de aproape 594 mii unităţi.
Contrar unităţilor de propulsie tradiţionale, maşinile electrificate au reuşit să cucerească o cotă de 18.4% în primele trei luni din acest an. Hibridele clasice au indicat o creştere de 101.6% faţă de perioada similară a anului trecut, cu un rezultat de aproape 470 mii unităţi, pe când versiunile de tip plug-in hybrid au indicat o creştere fantastică de 175%, până la puţin peste 208 mii exemplare. Cel mai probabil, acest lucru se datorează ofertei tot mai mari în segment şi, respectiv, preţurilor mai accesibile.
Creşterea indicată de electromobile pare a fi mai lentă în raport cu hibrizii — în primul trimestru electromobilele au indicat o creştere de 59.1% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însumând un rezultat total de aproximativ 146 mii unităţi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter