Mustang Shelby GT500 primeşte pachetul Venom cu peste o mie de cai putere de la Hennessey

2 Aprilie 2021, 18:01
Denis Godorozea
Hennessey Performance prezintă noul proiect cu peste o mie de cai putere, numit Venom 1000. De această dată, atelierul ales modelul Ford Mustang Shelby GT500, partenerul fidel din care să stoarcă puterea imensă, iar rezultatul final poate fi numit drept un record în rândul programurilor de tuning dedicate faimosului muscle car american, or până şi cei de la Shelby American au oferit cu 200 CP mai puţin, decât oferă acum Hennessey.
Mai devreme Hennessey a prezentat un pachet de modificări pentru Mustang GT cu benzinar de 5.0 litri sub capotă, pentru care se oferă un surplus de putere de până la 819 CP şi 918 Nm. Sub capota lui Shelby GT500 se află, însă, unitatea Predator V8 de 5.2 litri, ce livrează standard 770 CP şi 847 Nm. Pachetul Venom 1000 aduce un surplus de 244 CP şi 305 Nm, respectiv până la 1,014 CP şi 1,152 Nm.
Puterea maximă este disponibilă doar alimentând cu combustibil E85, pe când cu benzină motorul va putea dezvolta cel mult 912 CP. Proiectul pare să nu fi fost finalizat încă, or cei de la Hennessey realizează etapele finale de teste, în cadrul cărora creatura bazată pe Shelby GT500 poate fi văzută în acţiune, iar noi vă invităm să-i auziţi şi "vocea" în clipul video de mai jos.
Programul Venom 1000 prevede o modificare minuţioasă a sistemului de admisie al motorului, sistemului de evacuare şi compresoarelor, inclusiv recalibrarea unităţii de control al motorului. Pentru a face faţă puterii mai mari, tunerii se văd nevoiţi să introducă modificări şi la nivelul transmisiei.
Preţurile modificărilor nu au fost afişate încă, dar cel mai probabil vor depăşi suma de 50 mii dolari americani, astfel încât cu tot cu achiziţia unui Shelby GT500 în versiunea de serie, preţul ar depăşi 120 mii dolari. Hennessey va oferi garanţie standard de 3 ani sau cel mult 36 mii mile de parcurs. Numărul de unităţi planificate spre producţie nu a fost dezvăluit.
0
2,555
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!