Noul R18, prima motocicletă cruiser a celor de la BMW, a ajuns în Moldova

16 Aprilie 2021, 11:52
Ilie Toma
BMW R18 este poate cel mai senzaţional model de motocicletă lansat de cei de la BMW Motorrad în ultimii ani şi asta pentru că odată cu el, producătorul german şi-a făcut intrarea într-un segment absolut nou, cel al cruiser-elor, acolo unde de multe decenii să consideră că ar domina Harley Davidson. Iar primul exemplar BMW R18 a ajuns acum în Moldova!
Prima impresie pe viu: motocicleta e imensă în dimensiuni. A doua impresie pe viu: motorul său uriaş domină întregul tablou şi-ţi fură privirea imediat! Şi nu e de mirare, pentru că BMW R18 vine echipat cu un nou propulsor boxer, în 2 cilindri, răcit cu aer, care are o cilindree imensă pentru o motocicletă, de 1,802 cm cubi, din care livrează 91 CP şi 150 Nm. Acesta promite şi un sunet care să-ţi atingă cele mai sensibile coarde ale sufletului şi să te facă să nu mai vrei vreodată să te desparţi de motocicleta asta!
Deşi are un aspect clasic, R18 dispune şi de o mulţime de tehnologii moderne la suspensie sau în ceea ce ţine de siguranţă, de la frâne cu etriere puternice, până la sisteme electronice de asistenţă. Motocicleta are chiar şi un sistem care să te ajute să porneşti în pantă, un lucru care se va dovedi foarte util la o asemenea motocicletă grea, ce cântăreşte 345 kg. Iar odată pornită, imensul motor o poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 4.8 secunde.
În fine, exemplarul livrat acum în Moldova e în ediţia specială de lansare, First Edition, şi cu tot cu opţionalele de pe el şi garanţia extinsă de 5 ani, costă 26,572 euro. Spre marea fericire a celor ce s-ar putea să se entuziasmeze la vedea acestei ştiri, până în momentul când noi am vizitat showroom-ul pentru a vedea motocicleta pe viu, ea încă nu fusese vândută, deci, teoretic, cine se grăbeşte, o poate rezerva şi cumpăra.
Mai mult ca atât, deocamdată acesta e primul şi unicul R18 comandat în Moldova de către importator pentru livrare, deci, cine ar mai vrea unul ar trebui să mai aştepte câteva luni bune pentru ca aceasta să-i fie produsă iniţial la uzina BMW Motorrad din Berlin, şi abia apoi livrată în Moldova.
0
2,787
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!