Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

O Pobeda GAZ-M20, descoperită sub o grămadă de crengi uscate la Galaţi, în România

21 Aprilie 2021 - 09:53
Ilie Toma
O descoperire foarte rară a fost făcută acum circa o săptămână în judeţul Galaţi din România. Sub o claie de crengi uscate, neumblate de decenii, probabil, se ascundea o Pobeda GAZ-M20, cândva unul din cele mai adorate modele sovietice, puţine exemplare ale căruia au ajuns a fi exportate în România.
GAZ M20 Pobeda a fost un fastback produs între anii 1946 şi 1958 şi era propulsată de un motro de 4 cilindri, disponibil atât în ipostază de 2.1 litri, cât şi 2.5 litri, în mai multe versiuni de putere, de la 52 CP până la 100 CP.
Exemplarul din România are deocamdată o istorie necunoscută, fiind o adevărat descoperire de hambar, doar că-n acest caz maşina a stat în aer liber, apărată doar de crengile uscate. Asta a făcut ca şi caroseria maşinii să fie acoperită de rugină, iar roţile şi alte elemente de cauciuc să-şi piardă total capacităţile elastice.
Totuşi, aceste modele erau renumite pentru metalul gros şi rezistent în timp, iar cel care a făcut descoperirea s-a decis să-i dea maşinii o şansă de restaurare. Aşa că a chemat un camion cu platformă de evacuare şi a scos Pobeda ruginită din ruinele vegetale în care stătuse decenii la rând, pentru a o transporta la un atelier de restaurare, unde această maşină ar trebui să renască din propria cenuşă.
Ce părere ai despre o asemenea descoperire, ţi se pare justificat de a restaura o Pobeda ajunsă în asemenea stare?
Apropo, chiar săptămâna trecută publicam un articol despre un om din Danemarca, îndrăgostit de Republica Moldova, care are o asemenea Pobeda GAZ-M20 în plin proces de restaurare la un atelier din Chişinău!

Sursa foto: Tractari Ygy Galati
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter