O nouă încercare a primăriei Chişinău de a împiedica şoferii să parcheze pe trotuare, prin plantare de arbuşti

16 Aprilie 2021, 09:44
Redacţia PiataAuto.md
Mai multe trotuare din Chişinău au fost renovate pe parcursul ultimului an, beneficiind de pavaj nou şi reconfigurări, care să elimine posibilitatea de a parca maşinile pe ele. Totuşi, obişnuinţa locuitorilor capitalei de a-şi urca maşinile pe trotuare pentru a le lăsa acolo s-a înrădăcinat adânc pe parcursul multor ani, aşa că atunci când au apărut trotuare noi, proaspăt renovate, mulţi nu s-au sinchisit să-şi urce maşinile şi pe ele.
Aşa că primăria a continuat să caute ac de cojoc şi pentru acest fenomen. Pe cea mai mare parte a trotuarelor s-au pus fie emisfere de piatră, fie vase cu flori. Ieri primarul Chişinăului a mai anunţat o metodă pe care municipalitatea a început a o implementa pe una din străzile centrale, strada Puşkin.
În zona din imediata apropiere a drumului, aici există o fâşie de pământ neacoperit, pe care mai urcau uneori roţi de maşini în ultima vreme. Aşa că s-a decis plantarea arbuştilor de buxus. Aceştia ar trebui să dea străzii un aspect mai frumos, dar în primul rând să determine şoferii să nu mai parcheze acolo. Dacă experimentul de pe strada Puşkin va funcţiona în perioada imediat următoare, atunci asemenea arbuşti vor apărea şi pe alte străzi centrale din Chişinău.
Ce părere ai de această idee?
1
2,626
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!