Offroader chinezesc ce vrea să concureze cu Maybach GLS: noul Tank 800

19 Aprilie 2021, 18:12
Denis Godorozea
În goană după trendurile actuale, concernul Great Wall, unul ce are în componenţa sa mai multe mărci constructoare, predominant, de SUV-uri şi offroader-e, a lansat oficial în cadrul Salonului Auto de la Shanghai o nouă marcă, numită Tank. Aceasta a evoluat dintr-un model ambiţios Tank 300, prezentat iniţial sub aripa brandului premium Wey, care se pare că a fost lăudat suficient în China ca conducerea Great Wall să dispună lansarea unui brand nou de offroader-e pătrăţoase, cu design ochit la Gelandewagen, Defender şi Jimny.
La Shanghai a debutat nu doar brandul cu singurul model Tank 300, ci şi alte două modele de top, de dimensiuni mai mari, respectiv Tank 700 şi Tank 800. Cel din urmă offroader ţinteşte direct în segmentul maşinilor de teren de lux, cel puţin în dimensiuni şi opulenţă, inspirându-se de la granzii clasei premium, precum Mercedes-Maybach GLS şi chiar Rolls-Royce Cullinan. Partea frontală este dominată de un calandru masiv, faruri pătrăţoase, iar caroseria este ornamentată în exces cu suprafeţe cromate. Cu toate acestea, Tank 800 este caracterizat drept un offroader de teren, capabil să facă faţă nu doar zăpezii din mediul urban.
Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii despre substratul tehnic, dar mai devreme cei de la Great Wall anunţau că offroader-ele mai mari din gama Tank vor avea o platformă dedicată cu cadru dur. Sub capota maşinii se va situa un benzinar turbo de 3.0 litri, capabil să livreze 354 CP. Motorul va fi cuplat la o cutie automată cu 9 rapoarte cu transmisie integrală, fireşte.
O altă premieră-surpriză este offroader-ul Tank 700, ceva mai compact, un eventual concurent pentru Toyota Land Cruiser Prado. Acest model a căpătat un design şi mai brutal, cu elemente de caroserie parcă inspirate de la maşini din Mad Max sau alte pelicule apocaliptice. Cel mai probabil, Tank 700 va avea la bază o platformă unificată cu offroader-ul mai mare, însă chinezii nu au oferit careva detalii mai exacte despre substratul tehnic şi motorizări.
După lansare chinezii vor deschide comenzile pentru Tank 300, debutat la Shanghai şi într-o formă conceptuală, numită Cyber Tank, cu pachet avansat de tuning de uzină inclus. Celelalte două modele vor marca debutul comercial abia anul viitor şi, precum şi Tank 300, exclusiv pe piaţa din China.
0
1,653
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!