Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Pe urmele Tesla: Hyundai vrea să dezvolte o reţea proprie de staţii de încărcare

7 Aprilie 2021 - 17:26
Denis Godorozea
Hyundai anunţă planuri pentru dezvoltarea unei proprii reţele de staţii de încărcare rapidă pentru electromobile. La etapele iniţiale compania va dezvolta o reţea formată din mai multe staţii doar în Coreea de Sud, dar ulterior nu este exclusă o expansiune chiar şi pe continentul european ca parte a planului de promovare a electromobilelor Ioniq, KIA şi Genesis.
Staţiile din cadrul noii reţele vor fi numite E-Pit, inspirate de pit stop-urile bolizilor din Formula 1. Coreenii compară staţiile nu doar din punct de vedere al designului, dar şi funcţional. Ei bine, şoferii nu vor avea posibilitatea să-şi schimbe acolo anvelopele uzate, dar vor beneficia de viteză enormă de încărcare — 18 minute pentru a suplini rezervele până la 80% sau doar 5 minute pentru o autonomie egală cu 100 km.
Planurile pe termen scurt prevăd construcţia a 12 staţii cu un număr total de 72 prize de încărcare — acestea urmează să fie inaugurate până la sfârşitul lunii curente. Primele staţii vor fi disponibile pe drumurile naţionale şi autostrăzi, iar în lunile următoare alte 8 staţii cu 48 prize îşi vor face apariţia în oraşele din Coreea de Sud.

Deocamdată coreenii nu anunţă careva planuri de expansiune peste hotarele Coreei de Sud, precum şi nu specifică dacă staţiile vor fi disponibile exclusiv pentru clienţii mărcilor din cadrul Concernului (Hyundai, Ioniq, KIA şi Genesis).
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter