Pentru clienţi de top: Inkas a dezvoltat primul Rolls-Royce Cullinan blindat

12 Aprilie 2021, 17:34
Denis Godorozea
Specializaţi pe crearea fortăreţelor de lux pe 4 roţi, canadienii de la Inkas Armored au pus acum mâna pe Rolls-Royce Cullinan, primul SUV, ce a reuşit în scurt timp să devină motorul vânzărilor companiei britanice. Preţul pentru un asemenea Cullinan blindat, însă, cu siguranţă depăşeşte jumătate de milion de euro, ţinând cont de preţul de pornire pentru offroader-ul exclusiv.
Cu tratamentul special aplicat de Inkas, Rolls-Royce Cullinan este protejat conform standardului CEN 1063 BR6, ceea ce înseamnă că maşina rezistă focurilor de armă şi exploziilor. Armura poate face faţă gloanţelor de calibru 7.62x51, iar maşina rezistă lejer şi exploziei simultane a două grenade DM51. Cei de la bord se vor afla într-o capsulă de protecţie de 360 grade cu geamuri blindate, compartimentul pasagerilor fiind separat de portbagaj printr-un perete metalic la fel de rezistent, precum şi panourile caroseriei.
Pe lângă cele menţionate, tradiţional pentru maşinile blindate, Cullinan are integrat un sistem de stingere a incendiilor. De o protecţie adiţională dispun bateriile şi unitatea de control al motorului. Anvelopele standard au fost înlocuite cu unele de tip Run Flat, ce pot rula în continuare chiar şi dacă au fost găurite.
Standard canadienii se oferă să modifice şi suspensia pneumatică pentru a face faţă greutăţii sporite. Benzinarul V12 de 6.75 litri de sub capotă, însă, rămâne standard şi oferă 571 CP şi 850 Nm — suficient chiar şi pentru greutatea mărită, dar cei de la Inkas nu au oferit detalii despre caracteristicile dinamice. Cutia automată cu 8 trepte şi transmisia integrală sunt incluse standard.
0
2,694
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!