Polestar revine la ceea ce poate face mai bine: versiune de performanţă pentru sedanul electric Polestar 2

6 Aprilie 2021, 14:54
Denis Godorozea
Se pare că Polestar ar putea reveni la ceea ce poate face mai bine — să lanseze modele de performanţă, iar cu o asemenea versiune în viitorul apropiat s-ar putea alege sedanul electric Polestar 2. Amintim că brandul constructor de electromobile şi hibride a evoluat de la o divizie de performanţă din cadrul Volvo, unde oferea pachete de tuning de uzină pentru sedanurile şi SUV-urile suedeze.
Imagini cu câteva prototipuri Polestar 2 într-o nouă versiune de performanţă au fost distribuite de Thomas Ingenlath, actualul şef al companiei, pe reţelele de socializare. În cele doar două poze apar câteva sedanuri cu un kit aerodinamic exterior mai agresiv, jante de dimensiuni mari ce ascund un sistem de frânare mai performant, cu discuri carbon ceramice de dimensiuni simţitor mai mari. Imaginile, însă, nu au fost acompaniate de careva informaţii detaliate şi termeni de lansare. Ei bine, în acele imagini de teasing Ingenlath a menţionat companii precum Akebono şi Brembo, ceea ce ar sugera că o eventuală versiune de siguranţă va avea sisteme de frânare de performanţă.
Pentru electromobilul Polestar 2 este disponibil în prezent un pachet de tuning de uzină, ce include jante originale de 20 ţoli şi suspensii revizuite cu amortizoare Ohlins, însă acesta nu propune şi un surplus de putere sau un pachet mai avansat de tuning pentru designul exterior. Sedanul este echipat cu un tandem format din două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, ce livrează cumulativ 408 CP şi 660 Nm, ce sunt capabile să propulseze maşina de la 0 la 100 km/h în 4.7 secunde. Deci, o eventuală versiune de performanţă ar putea oferi caracteristici şi mai avansate.
0
1,634
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!