Premieră: Mercedes-Benz CLS facelift. Perfecţiunea nu are nevoie de modificări?

7 Aprilie 2021, 10:03
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a pregătit un facelift de mijloc de carieră pentru CLS. În vara anului trecut coupe-ul stilat cu 4 uşi a primit actualizări din partea constructorului din Stuttgart, însă atunci modelul a beneficiat doar de cea mai proaspătă versiune a sistemului multimedia MBUX. De această dată germanii au pregătit o actualizare mai amplă de mijloc de carieră, cu design împrospătat şi o gamă revizuită de motorizări.
Stilistic CLS nu a suferit prea mari schimbări or, de altfel, anume designul conceput de acest model acum câţiva ani se regăseşte acum pe cele mai noi modele din gamă, inclusiv electromobilele care abia urmează să debuteze, precum EQS şi EQE. Respectiv, la nivel de blocuri optice şi panouri de caroserie CLS a rămas acelaşi. Excepţia o fact barele de protecţie uşor restilizate în cazul versiunilor standard şi celor semnate de AMG. Tradiţional, colecţia jantelor şi culorilor de caroserie a fost completată cu câteva oferte noi.
Cum am menţionat mai sus, cea mai actuală versiune a sistemului MBUX a fost lansată pentru CLS încă în vara anului trecut, iar în cadrul facelift-ului general modelul a beneficiat de câteva variante noi de tapiserie şi inserţii decorative, dar şi câte un volan nou cu comenzi tactile pentru versiunile standard şi cele livrate cu emblemele Mercedes-AMG.
Mai importante sunt modificările adoptate la nivelul gamei de motorizări. Astfel, lista unităţilor diesel a fost completată cu o versiune nouă a motorului turbodiesel OM 654 M, ce se va regăsi sub capota CLS 300 d. Capacitatea cilindrică a fost redusă de la 1,993 cm3 până la 1,950 cm3, iar presiunea a fost majorată până la 2,700 bar.
Modificările au permis majorarea puterii de la 245 CP până la 265 CP, iar cuplul maxim a indicat o creştere cu 50 Nm, respectiv până la 550 Nm. După actualizare această motorizare este disponibilă exclusiv în tandem cu sistemul de tracţiune integrală 4MATIC, iar astfel a fost eliminată versiunea superioară CLS 350 d. În consecinţă, gama motorizărilor diesel este formată acum din doar 3 versiuni, fiind disponibilă varianta incipientă 220 d cu motor de 2.0 litri şi 194 CP la activ, dar şi varianta de top 400 d 4MATIC, cu 2.9 litri şi 330 CP la activ.
Gama unităţilor pe benzină este formată acum din versiunea CLS 350, cu benzinar turbo de 2.0 litri şi 299 CP. Acesta este urmat de CLS 450 4MATIC, cu motor de 3.0 litri şi 367 CP. Indiferent de motorizarea selectată, unităţile de propulsie sunt cuplate la cutia automată 9G-Tronic. După actualizare toate motorizările cu 6 cilindri, diesel şi pe benzină, sunt echipate cu generator-starter de 48 V în cadrul sistemului de propulsie mild-hybrid, însă marea diferenţă este că acum acesta este integrat în cutia de viteze cu 9 rapoarte. În cazul motoarelor pe benzină sistemul livrează adiţional 22 CP şi 250 Nm, pe când în cazul unităţilor diesel surplusul constituie 20 CP şi 200 Nm.
În vârful gamei s-a situat versiunea Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+, ca şi anterior. Sub capota acestei versiuni se află benzinarul turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, ce dezvoltă 435 CP. Cuplat la cutia automată 9G-Tronic, revizuită de maeştrii AMG, acest motor poate propulsa coupe-ul cu 4 uşi până la 100 km/h în 4.5 secunde, iar printre regimurile de rulare şi-a făcut loc unul dedicat driftului, în care transmisia favorizează roţile punţii spate.
Versiunile actualizate Mercedes-Benz CLS vor ajunge în showroom-urile europene în vara acestui an. Comenzile au fost deschise imediat din momentul premierei.
0
2,668
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!