Premieră: SEAT actualizează cele mai compacte modele din gamă, hatch-ul Ibiza şi crossover-ul Arona

15 Aprilie 2021, 13:42
Denis Godorozea
SEAT actualizează cele mai compacte modele din gamă — hatchback-ul Ibiza şi crossover-ul urban Arona. Modelele împart acelaşi substrat tehnic, respectiv actualizările sunt foa.rte apropiate, inclusiv şi din punct de vedere stilistic. Arona, însă, a beneficiat de mai multe modificări, fiind mai solicitat pe piaţa europeană în raport cu Ibiza.
Aşadar, estetic ambele maşini au beneficiat de câte un calandru cu structură interioară revizuită, pe când crossover-ul Arona are şi bare de protecţie uşor restilizate. Tradiţional, gama este completată cu câteva seturi noi de jante din aliaj, dar şi nuanţe pentru caroserie. Conform planului de modernizare aprobat tăcut în cadrul Concernului Volkswagen, acum ambele maşini dispun standard de blocuri optice LED indiferent de nivelul de echipare.
Arona s-a ales şi cu un nou nivel de top de echipare, numit Xperience şi dedicat aventurilor în offroad. Fireşte, acesta nu aduce careva modificări tehnice majore şi nu va avea vreun sistem de tracţiune integrală, dar propune elemente de protecţie exterioară din plastic nevopsit şi o bară de protecţie cu proiectoare de ceaţă restilizate, astfel încât să fie mai apropiat stilistic de SUV-ul de performanţă Formentor, comercializat exclusiv cu emblema Cupra.
Pentru habitaclu a fost revăzută tapiseria, mai fină acum la atingere, iar clienţii vor avea mai multe posibilităţi de personalizare printr-o gamă diversificată de elemente de decor de diferite culori. Pentru prima dată, opţional, clienţii pot opta şi pentru lumină ambientală decorativă.
Modificări vizibile au avut loc pe consola centrală, unde se regăseşte un nou ecran al sistemului multimedia de 9.2 inch în versiunile de top, situat mai sus de gurile de ventilare ale sistemului de climatizare, cu comenzi tactile şi asistent vocal activat prin comanda "Hola Hola". Tot opţional este disponibil un instrumentar de bord digital cu ecran de 10.25 inch.
Lista echipamentelor de asistenţă activă a fost completată cu o nouă versiune a pachetului Travel Assist, ce include acum şi un cruise control adaptiv cu sistem de frânare automatizată de urgenţă şi menţinere a benzii de circulaţie, devenite practic obligatorii pe pieţele europene. Opţional sistemul poate monitoriza şi indicatoarele rutiere ca să emită ulterior recomandări celui din spatele volanului cu afişaje distinctive pe instrumentarul de bord. Tot opţional, însă doar pentru SUV-ul Arona este prevăzut un asistent avansat de parcare, prin activarea căruia maşina identifică automatizat locul liber şi parchează.
Lista motorizărilor nu a suferit nici o schimbare. Ibiza mai poate fi comandat cu benzinarul aspirat natural de 1.0 litri, cuplat exclusiv la cutia manuală cu 5 trepte. Pentru versiunile de bază Arona este prevăzut doar benzinarul turbo 1.0 TSI, tot cu 3 cilindri, ce dezvoltă 95 CP şi se cuplează exclusiv la cutia manuală cu 5 trepte. Versiunile de top au sub capotă acelaşi benzinar TSI de 1.5 litri, cu 4 cilindri şi 150 CP la activ, cuplat standard la cutia DSG cu 7 rapoarte.
Motorizările diesel au fost eliminate din ofertă complet anul trecut, în schimb fiind disponibile motorizări alimentate cu gaz pe baza unităţii de 1.0 litri, cu 90 CP la activ şi exclusiv cu cutie manuală.
0
1,670
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!