Premieră surprinzătoare: BMW lansează cea mai luxoasă versiune a Seriei 7. Păzea, Maybach!

20 Aprilie 2021, 09:03
Denis Godorozea
Una dintre cele mai intrigante premiere pe standul BMW de la Salonul Auto de la Shanghai săptămâna aceasta a fost lansarea celei mai luxoase versiuni a limuzinei Seria 7 — Shining Shadow Special Edition. Una capabilă să concureze la egal cu luxosul Mercedes-Maybach S-Class, având opţionale preluate de la Rolls-Royce şi un benzinar V12 sub capotă.
Lansarea acestei versiuni este un atac direct la adresa Maybach, or pentru maşina de prezentare bavarezii au ales o caroserie bicoloră, vopsită în nuanţe apropiate de cele cu care şi-a făcut debutul rivalul de sânge din Stuttgart în toamna anului trecut. Totodată, concurenţa va fi şi mai fierbinte dacă e să ţinem cont de faptul că ambii constructori au decis să menţină motorizările V12 pentru limuzinele executive şi, probabil, pentru ultima dată în istorie.
Pe lângă caroseria bicoloră, exteriorul Seriei 7 abundă cu elemente decorative cromate, jante lucioase de aluminiu de 20 ţoli, or maşina este destinată în exclusivitate pieţei din China. Însă aceasta e şi o încercare de a testa interesul publicului pentru o eventuală interpretare de serie a celei mai luxoase limuzine bavareze care, dacă va fi întâmpinată cu călduros, şi-ar putea face apariţia şi pe alte pieţe.
Ei bine, chiar şi un concurent pentru Maybach nu renunţă la tradiţiile iconice a mărcii. Astfel, limuzina are sub capotă un benzinar V12 de 6.0 litri, capabil să dezvolte 609 CP şi 800 Nm, cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală xDrive. În această ipostază, chiar şi o limuzină imensă poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.8 secunde.
În noua ipostază acest BMW Seria 7 Shining Shadow Special Edition pare a fi primul model bavarez din istorie, unde proprietarul maşinii va alege să călătorească, totuşi, pe scaunul posterior. Aici va fi răsfăţat de diverse funcţii cu masaj, încălzire, ventilare, sistem multimedia dedicat şi tot soiul de ajustări şi comenzi pentru un confort maxim.
Cea mai mare parte din suprafeţele interioare este acoperită cu pielea fină Merino de culoare albă, doar pe panourile portierelor şi planşa de bord fiind prezentă şi pielea de culoare neagră. La nivel de decor — nici urmă de agresivitate. În habitaclul acestui BMW nu-şi au locul inserţiile din fibră de carbon, acestea fiind substituite de lemn şi suprafeţe piano black.
Deocamdată, în regim de test al pieţei, bavarezii anunţă o serie limitată la doar 25 exemplare BMW Seria 7 Shining Shadow Special Edition, fiecare cu un preţ de pornire de cel puţin 400 mii dolari americani — deci bavarezii păşesc imediat în liga celor mai luxoase versiuni Maybach!
0
2,234
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!