Primăria Chişinău se laudă cu o achiziţie de troleibuze la preţ infim, doar că acestea par să aibă uşi pe stânga

30 Aprilie 2021, 13:23
Redacţia PiataAuto.md
Primarul Chişinăului a anunţat azi că primul troleibuz articulat şi modern, dintr-un lot procurat din Italia, a pornit spre Chişinău, iar al doilea ar urma să pornească luni. Troleibuzele sunt fabricate tocmai în anul 2014 şi ar fi stat în depozit toată această perioadă, având pe bord doar 200 km.
Din cauza asta, preţul lor ar fi scăzut considerabil. Dacă atunci când erau noi, ele costau circa 700 mii euro, atunci valoarea lor curentă, estimată printr-o evaluare curentă, ar fi de circa 315 mii euro. Primăria Chişinău le-a cumpărat cu doar... 50 mii euro bucata!

După cum informează primarul, troleibuzele dispun de podea coborâtă, sisteme de aer condiţionat, propulsie autonomă, caroserie cu protecţie anticorozivă şi indică un consum de energie mai mic.
Totuşi, există o problemă, aparent. Din imagini se vede că troleibuzul pornit acum spre Chişinău are uşi pe partea stângă, în timp ce pentru traficul din Chişinău e nevoie de uşi pe dreapta, pentru ca oamenii să coboare la staţii, nu pe carosabil. I-am solicitat un comentariu primarului de Chişinău, Ion Ceban, dacă aceste troleibuze au cumva uşi şi pe dreapta sau vor trebui modificate aici, în Moldova, pentru a se conforma necesităţilor Chişinăului. Când vom primi un răspuns, vom include un update în această ştire.
0
2,950
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!