Primele imagini cu SUV-ul Toyota Crown pe baza Highlander: un soi de Maybach GLS japonez?

12 Aprilie 2021, 15:09
Denis Godorozea
Se pare că Toyota planifică să lanseze un segment de lux pentru propria gamă de modele, ce vor moşteni numele legendar Crown, conservat de mulţi ani în exclusivitate pe piaţa japoneză, unde este atribuit doar unui sedan de top din gamă, cu tracţiune pe puntea spate. Dar se pare că acum un nou Crown va fi disponibil şi pe piaţa din China, însă va fi atribuit unei noi versiuni a SUV-ului Highlander.
Aşadar, numele Crown ar putea fi atribuit versiunilor de top în gama Toyota, precum au făcut-o şi cei de la Mercedes-Benz cu Maybach. Numele Crown este printre cele mai longevive în istoria constructorului japonez, ce a apărut pentru prima dată încă în 1955. La ora actuală în gamă există un singur Crown, însă, un sedan aflat la cea de-a 15-a generaţie.
Highlander cu emblemele Crown a fost surprins acum în doar câteva imagini neoficiale, în care SUV-ul apare cu o siglă specifică pe grila radiatorului, dar cu emblema Toyota pe uşa posterioară. În materie de design noua versiune nu aduce prea mari modificări, având o bară frontală cu design combinat ditre versiunile XLE şi XSE pe piaţa nord-americană. Jantele, însă, par a fi preluate de la una din versiunile incipiente, nespecific pentru o interpretare de top.
Deşi în modelul din imagini poate fi uşor recunoscut un Highlander, maşina poartă numele Crown Kluger (pe anumite pieţe Highlander este cunoscut cu denumirea Kluger), astfel japonezii încearcă să distanţeze această versiune de Highlander, chiar dacă în materie de design şi, cel mai probabil, tehnic maşinile vor fi identice. Crown Kluger va fi produs în China la uzina comună FAW Toyota, ceea ce înseamnă că cel puţin în această interpretare modelul va fi destinat în exclusivitate pieţei din China. Mai multe informaţii oficiale vor fi dezvăluite în cadrul premierei oficiale din China, ce va avea loc în următoarele zile.
0
1,445
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!