Progres neînţeles la Lada: noua Largus facelift a fost lipsită de sistemul de stabilizare ESC

25 Aprilie 2021, 14:22
Redacţia PiataAuto.md
Lada produce în Rusia un model numit Largus, care e construit pe platforma fostei generaţii Dacia Logan MCV. De curând, modelul rusesc a trecut printr-un facelift, iar când cataloagele şi listele de preţuri au ajuns în showroom-uri, clienţii ruşi au fost uimiţi să constate că maşina a fost lipsită de sistemul de stabilizare ESC, deşi îl avea în toate dotările înainte de facelift.
Un club de pasionaţi Lada a căutat cu ardoare explicaţii la acest fenomen şi a reuşit, în sfârşit, să dea de un inginer AvtoVAZ, Oleg Grunencov, care le-a povestit motivele acestei decizii. Pe scurt fie spus, e vorba de reducere de costuri, ca versiunea de top să fie ţinută sub preţul psihologic de 1 milion de ruble. Asta înseamnă că toate versiunile lui Largus facelift nu mai ESC, chiar şi cele în dotări de top, cu gardă la sol sporită.
Mai mult ca atât, inginerul a mai dat o explicaţie care demult nu a mai răsunat în spaţiul estic, dar care o mai invocau anterior şi alţi producători când se scuzau de lipsa elementelor de siguranţă, şi anume că ar fi studiat cumpărătorii modelului şi ar fi constatat că sistemul ESC nu e cea mai necesară echipare pentru aceştia! Adică aceştia nu-şi bat capul de siguranţă, cum ar veni, şi e ok să aibă o siguranţă derizorie.
Iar siguranţa derizorie se manifestă şi la alte dotări din Lada Largus facelift. Din lista elementelor de siguranţă, maşina are doar sistem ABS şi... două aribag-uri frontale. Şi atât.
0
2,310
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!