Renault se pregăteşte să renunţe complet la diesel. Nu va mai produce motoare noi

27 Aprilie 2021, 14:55
Denis Godorozea
Renault se alătură constructorilor auto care se pregătesc să renunţe complet la motoarele diesel — gigantul francez nu va mai investi în cercetări în acest sens şi nu va mai dezvolta unităţi de propulsie noi. Decizia ar însemna apusul erei motoarelor dCi franceze, inclusiv pe modelele Dacia, or cele mai noi maşini din gama constructorului din Mioveni nu oferă vreo versiune alimentată cu motorină acum.
Ei bine, renunţarea completă la dezvoltarea motoarelor diesel nu înseamnă neapărat eliminarea din ofertă a tuturor motoarelor existente. Mai mult de atât, şeful Renault Luca de Meo a declarat mai devreme că compania va menţine aceste motorizări pe un număr limitat de modele, gama existentă urmând să fie adaptată normelor de poluare mai severe, precum standardul Euro 7, care în viitorul apropiat va fi introdus în Europa.
În schimbul motoarelor diesel Renault va diversifica gama motorizărilor electrificate, cu versiuni mild-hybrid şi plug-in hybrid, iar pe prim plan este lansarea modelelor electrice. Totodată, brandul Dacia va continua să ofere motorizări alimentate cu gaz, precum şi noile generaţii Logan/Sandero, lipsite în totalitate de unităţi diesel din momentul debutului. Eliminarea completă a motoarelor diesel din ofertă va avea loc aproximativ în 2025.
De menţionat, că strategii similare au fost adoptate mai devreme de constructori precum Honda, Nissan, Porsche, Volkswagen şi Volvo, pe când cei de la Audi au anunţat că nu vor mai dezvolta motoare termice în viitor, indiferent de tipul de combustibil.
0
1,422
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!