Skoda dezvăluie aproape complet designul noii Fabia cu o serie de schiţe oficiale

22 Aprilie 2021, 15:06
Denis Godorozea
Skoda a publicat o serie de schiţe cu care dezvăluie aproape complet designul noii Fabia. Apropiată tehnic de Volkswagen Polo, noua Fabia va căpăta o siluetă similară cu hatch-ul german, va creşte în dimensiuni şi va avea un design actualizat în conformitate cu limbajul stilistic actual al mărcii.
Anterior Skoda a dezvăluit că cu schimbul de generaţii Skoda va migra pe platforma modulară MQB-A0, deci o arhitectură simplificată pe baza platformei utilizate de noile Octavia şi Golf. Noua platformă va rezulta în dimensiuni mărite în raport cu predecesorul (+111 mm în lungime!), ceea ce promite surplus de spaţiu la bord pentru pasageri şi bagaje. Gama motorizărilor va fi formată din unităţi pe benzină şi gaz natural, cu puteri cuprinse între 65 şi 150 CP.
Modificările la nivel de caroserie au permis inginerilor să obţină un coeficient aerodinamic îmbunătăţit simţitor, de la 0.32 la 0.28, chiar dacă Fabia va rămâne fidelă stilului pătrăţos cu multiple muchii pe caroserie. Noua generaţie a compactei din Mlada Boleslav va oferi şi nivele de echipare ceva mai generoase, în versiunile standard fiind incluse faruri şi blocuri optice spate full-LED, inclusiv pentru indicatoarele de viraj. Va fi completată şi lista sistemelor de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer incluse standard, începând cu versiunea de bază.
Premiera mondială a noii Fabia hatchback va avea loc în primele zile ale lunii mai. Va exista şi break-ul tradiţional, însă această variantă de caroserie va debuta nu mai devreme de anul 2022.
0
1,576
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!