Spotify lansează Car Thing, dispozitiv pentru streaming audio pentru maşinile vechi

14 Aprilie 2021, 09:48
Denis Godorozea
Spotify a prezentat primele imagini şi informaţii referitoare la un nou dispozitiv destinat automobilelor vechi sau celor lipsite de vreun sistem multimedia cu sistem audio modern. The Car Thing este reprezentat de un display compact tactil cu aplicaţie integrată pentru streaming audio, aparent perfect pentru maşinile mai vechi sau în cele mai accesibile nivele de echipare. Însă dispozitivul poate fi, totuşi, inutil pentru o bună parte de automobilişti.
Ecranul tactil pare să integreze o singură aplicaţie, identică cu Spotify-ul original utilizat pe gadget-urile mobile, şi ar fi o soluţie perfectă pentru maşinile mai vechi sau cele lipsite de vreun sistem multimedia. Cum putem vedea în imaginile publicate de compania suedeză, dispozitivul poate fi ataşat de gurile de ventilare ale sistemului de climatizare, fiind la îndemâna şoferului pentru a selecta piesa dorită şi de a ajusta volumul. Cel mai probabil, sistemul include şi careva setări mai avansate, precum un egalizator. Datorită aplicaţiei identice cu cele disponibile pentru gadget-urile mobile, dispozitivul percepe chiar şi comenzi vocale, fiind super uşor de utilizat.
O mare problemă poate apărea, însă, la prima conectare a dispozitivului cu maşina. Or, Car Thing va difuza fişierele audio prin intermediul boxelor integrate la bord, deci e o mare întrebare cum are loc interconectarea dintre dispozitiv şi sistemul audio integrat din maşină. Ciudat e că Spotify nu a făcut lumină în acest sens, dar în una din imaginile publicate de companie vedem un cablu de conectare, ceea ce ne duce cu gândul la vreo conexiune tradiţională auxiliară, de care marea majoritatea maşinilor vechi nici nu dispun. Pe de altă parte, dacă cablul AUX este soluţia gândită de cei de la Spotify, de ce ar trebui să optăm în acest caz pentru un dispozitiv separat la preţ de 79 dolari, dacă o asemenea conexiune poate avea loc direct cu smartphone-ul utilizat zilnic, cu aplicaţia Spotify (sau oricare alta) inclusă, ce mai poate afişa şi un sistem de navigaţie, de exemplu?
0
1,617
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!