Suzuki şi echipe inginereşti europene dezvăluie supercar-ul electric Misano cu ghidon de motocicletă

30 Aprilie 2021, 10:41
Denis Godorozea
Suzuki a format o echipă de entuziaşti împreună cu cei de la Istituto Europeo di Design (IED) şi EDAG pentru pregătirea unui proiect de vis de simbioză dintre motocicletele şi maşinile de performanţă. Proiectul a fost finalizat şi prezentat acum publicului, iar Suzuki şi-a completat portofoliul cu un prototip special care, însă, nu prea are şanse să ajungă ulterior pe linia de producţie.
De fapt, cei de la Suzuki au contribuit la acest proiect cu substratul tehnic şi propriile embleme, pe când designul a fost elaborat de IED iar construcţia şi asamblarea maşinii a avut loc în cadrul EDAG, în Germania. Afară de părţile menţionate, la proiect au mai participat furnizori precum Pirelli şi OZ racing. Autorii proiectului au încercat să-şi doteze supercar-ul cu tot ce pot oferi ambele tipuri de transport, ca să le unească într-un singur prototip, iar toate acestea cu un sistem de propulsie electric.
Creaţia finală a fost numită Suzuki Misano şi reprezintă un supercar electric cu potenţial de autonomie probabil chiar mai mare decât poate oferi orice alt model de serie de talia unei sportive cu lungime de patru metri. Asta pentru că bateria maşinii s-a situat nu sub podea sau pe extremităţile caroseriei, ci în partea dreaptă a şoferului şi pasagerului, deci acolo unde într-un GT ar avea loc alte două persoane.
Locul pentru baterii a fost obţinut datorită configurării specifice a "habitaclului", unde şoferul şi pasagerul sunt amplasaţi unul după altul, ca pe o motocicletă, iar în loc de volan aici a fost inclus un ghidon tehnologizat. Autorii proiectului nu au dezvăluit, însă, caracteristicile prototipului, nici măcar performanţele tehnice. Asta pentru că Misano nu va avea vreo interpretare de serie, iar singurul exemplar, din imagini, îşi va găsi ulterior locul în Muzeul naţional de automobile din Torino, Italia.
1
1,846
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!