Toyota a achiziţionat divizia dezvoltatoare de tehnologii de pilot automat Lyft Level 5

27 Aprilie 2021, 17:27
Denis Godorozea
Toyota a intrat în posesia diviziei dezvoltatoare de tehnologii de condus autonom Level 5 din cadrul companiei americane Lyft. Cum sugerează şi denumirea, proiectul are drept scop lansarea unui sistem de condus autonom de nivelul maxim, deci complet automatizat.
Niponii nu cumpără direct divizia Level 5 din cadrul Lyft, ci prin intermediul companiei fiice Woven Planet. Afacerea îi va costa pe cei de la Toyota circa 550 milioane dolari americani, cota de 200 milioane fiind achitată imediat, iar suma rămasă urmând să fie transmisă ulterior, prin cote separate mai mici. În rezultat, Toyota va avea trei centre de dezvoltare a pilotului automat în Japonia, Marea Britanie şi SUA, cu un număr total de 1,200 angajaţi.
Divizia Level 5 a apărut în cadrul companiei americane Lyft în 2017 şi de atunci a cooperat cu mai mulţi constructori auto, precum Ford şi Hyundai. Împreună cu compania americană Aptiv şi Motional divizia Level 5 a lansat vehicule de teste pe drumurile publice din SUA. Prototipurile utilizate de Level 5 până acum erau dezvoltate pe baza sedanurilor Ford Fusion, dar în cadrul Toyota, cel mai probabil, vor apela la vehiculele nipone.
0
1,015
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!