Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota lansează un Land Cruiser 70 pregătit pentru transportarea vaccinurilor în zone greu accesibile

1 Aprilie 2021 - 18:31
Denis Godorozea
Toyota a pregătit o versiune specială a offroader-ului Land Cruiser 70, care să vină în ajutorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în livrarea vaccinurilor în cele mai depărtate zone ale Pământului. Acolo unde administrarea serului devine o adevărată provocare din cauza lipsei de infrastructură şi drumuri. Pandemia va putea fi învinsă, însă, doar prin imunizarea masivă a populaţiei, iar cei de la Toyota vin să ofere o mână de ajutor în realizarea acestui obiectiv.
Vehiculul special de livrări a fost pregătit pe baza Land Cruiser 78, versiunea comercială a generaţiei legendare Land Cruiser 70, în cooperare cu Toyota Tsusho Corporation şi B Medical Systems. Cei din urmă au asigurat maşina cu un frigider special CF850 cu volum de 396 litri, ce poate adăposti până la 400 doze de vaccin în siguranţă. În mod normal frigiderul este alimentat de la sistemul electric al maşinii, dar atât timp cât motorul nu funcţionează sau pentru cazuri imprevizibile maşina a mai fost echipată cu o baterie autonomă, ce oferă energie suficientă pentru 16 ore de funcţionare a frigiderului cu motorul oprit. Ulterior, rezervele pot fi suplinite fie de la priză, fie de la motor.
Potrivit estimărilor, circa 20% din vaccinurile livrate ţărilor în curs de dezvoltare nu sunt administrate din cauza lipsei condiţiilor de livrare şi păstrare, problemă pe care cei de la Toyota îşi propun să o soluţioneze cu această versiune specială a lui Land Cruiser 78 care, pe lângă frigiderul special de la bord, poate face faţă drumurilor avariate şi celor mai dure condiţii de offroad datorită fiabilităţii de excepţie de care a dat dovată timp de decenii.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter