Un cetăţean se plânge că a fost amendat în raidul de aseară al poliţiei din Chişinău, deşi se ducea la farmacie

11 Aprilie 2021, 09:57
Redacţia PiataAuto.md
Un cetăţean din Chişinău, pe nume Vadim Gîndea, se plânge că a fost amendat pe nedrept în raidul de astă-noapte al poliţiei din Chişinău, petrecut pe viaductul Centru-Botanica, cu scopul de a verifica legalitatea aflării pe stradă după ora 23:00, atunci când, în contextul actual al stării de urgenţă din Moldova, e interzis să te afli în stradă fără un motiv întemeiat şi fără o declaraţie completată cu scopul deplasării.
Cetăţeanul spune că se deplasa cu automobilul de la Botanica spre Centru, spre o farmacie din sectorul Centru, care lucrează 24/24 ore după Paracetamol. A fost oprit în acel filtru al poliţiei, a spus că se duce spre farmacie, însă nu avea declaraţia completată. Respectiv, a primit o amendă de 2,000 lei, echivalentul a aproximativ 95 euro. Acesta a publicat în mediul online şi fotografia procesului verbal, pe care o reproducem mai jos, mascând datele personale. Iar poza publicată de el şi comentariul la ea au generat sute de comentarii, împărţite în două tabere — unii care consideră amenda un abuz al poliţiei şi alţii care consideră că scuza cu farmacia ar fi una falsă, iar autorul şi-ar fi meritat amenda.
Din procesul verbal se poate vedea ora completării acestuia — 01:35. Autorul menţionează că are doi copii mici şi că urgenţa era dictată de necesitatea medicamentului pentru unul din copii. Totuşi, în postarea lui nu exista un cec cu medicamentul cumpărat de la farmacie, aşa că noi am decis să-l contactăm pentru a-i solicita acest cec şi a-l întreba detalii.
Vadim Gîndea ne-a povestit că a fost ieri după amiază la ţară, unde şi-a lăsat copiii şi soţia, iar el a revenit seara în Chişinău. Soţia l-ar fi sunat seara târziu şi i-ar fi spus că e nevoie de câteva medicamente, inclusiv acel Paracetamol pomenit mai sus. El s-a pornit spre farmacie, a fost oprit pe drum şi sancţionat, iar ulterior, când a ajuns la farmacia din centru, l-ar fi sunat soţia din nou pentru a-i spune că a găsit deja medicamentul la o vecină, aşa că el nu a mai cumpărat medicamentul şi prin urmare nu are vreun cec de confirmare de la farmacie.

În contextul celor expuse mai sus, ce părere ai, totuşi, de această situaţie? Spune şoferul amendat adevărul sau nu? A făcut poliţia un abuz, amendându-l în situaţia dată, sau nu?
0
7,254
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!