Un nou electromobil Mercedes-Benz vine curând: monovolumul utilitar EQT

21 Aprilie 2021, 15:48
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a publicat o nouă imagine teaser prin care anunţă debutul curând al unui electromobil absolut nou, numit EQT. Acesta va fi un monovolum care, cel mai probabil, va avea două versiuni de serie — utilitară pentru transport de mărfuri, dar şi pentru transport pasageri, alăturându-se, astfel, modelului EQV. Dar deocamdată este vorba despre un concept de pre-serie.
Cel mai probabil, EQT va fi o versiune electrică a noului T-Class, dezvoltat de germani în cooperare cu cei de la Renault. Astfel, tehnic maşina va fi apropiată de Kangoo, deci există probabilitate că chiar şi substratul tehnic să fie apropiat de cel al modelului francez. Ei bine, în raport cu precedentul Citan, vor exista modificări majore.
Dacă Mercedes-Benz Citan a fost un model pur utilitar, chiar şi cu versiuni dedicate transportului de pasageri, atunci T-Class, chiar şi dezvoltat cu aportul francezilor de la Renault, va fi mult mai apropiat de standardele Mercedes-Benz. Stilistic T-Class şi EQT vor fi apropiate de gama actuală Mercedes-Benz, dar vor putea fi distinse prin elementele stilistice ale părţii frontale, EQT având un scut apropiat de ceea ce am văzut recent pe noile EQA şi EQB.

Deci, marele mister rămâne a fi substratul tehnic, iar aceste informaţii vor fi dezvăluite în cadrul premierei mondiale programate de Mercedes-Benz pentru următoarele săptămâni — în 10 mai 2021.
0
1,209
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!