Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un startup african vrea să concureze cu propriul Mazibuko M1B cu Cybertruck-ul electric al lui Elon Musk

28 Aprilie 2021 - 17:31
Denis Godorozea
Încă un startup ambiţios vrea să concureze direct cu viitorul Tesla Cybertruck, prezentând primele imagini cu propriul pickup electric. Aceasta este creaţia companiei Mazibuko, numită M1B, pentru care constructorul promite caracteristici tehnice şi dinamice impunătoare, chiar demne de rivalii americani sau europeni. Doar că, la ora actuală maşina există doar în formă de schiţe în format 3D.
Deocamdată compania africană nu oferă prea multe detalii despre substratul tehnic, iar lipsa unui prototip sugerează că proiectul se află încă la etapele iniţiale. Totuşi, se pare că M1B va fi un pickup cu design tradiţional în dimensiuni apropiate de Ford Ranger, de exemplu. Pe exterior maşina va opta pentru un design minimalist şi futurist, cu elemente LED orizontale în faţă şi la posterior. Totodată, anvelopele de offroad sugerează că maşina va fi capabilă şi în afara asfaltului.
Mazibuko promite mai multe nivele de echipare şi versiuni pentru primul lor pickup electric. Versiunile de bază vor oferi un singur motor electric pe puntea faţă, ce va oferi 176 CP şi 249 Nm la activ. Versiunile de top vor avea câte două motoare electrice şi tracţiune integrală, iar sistemul va fi capabil să livreze circa 680 CP şi un cuplu maxim monstruos de 1,300 Nm! În aceste condiţii pickup-ul pătrăţos va putea accelera până la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde.
Motorizările de top din gama pickup-ului electric vor fi alimentate de un set de baterii cu o capacitate de 120 kWh, autonomia constituind circa 400 km. Autorii proiectului nu menţionează, însă, dacă autonomia respectivă este valabilă pentru bateria de top, sau pentru un set incipient, or 120 kWh, cel puţin teoretic, ar putea asigura o autonomie mai generoasă.
Mazibuko Motor Company este un jucător absolut nou în industria auto, la ora actuală fiind disponibile prea puţine informaţii. De menţionat, că proiecte de acest tip în ultimii ani au fost numeroase, în special după succesul de care s-a bucurat Cybertruck din partea publicului în momentul debutului. Dar multe dintre aceste proiecte nu au mai avut vreo continuare şi au fost date uitării, natural. Rămâne să vedem dacă cei de la Mazibuko îşi vor duce proiectul la un bun final.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter