(VIDEO) Acest Mercedes-Benz 310 4x4 a fost transformat în offroader şi casă inteligentă de către un artist

6 Aprilie 2021, 20:31
Ilie Toma
Vă mai amintiţi de clasicul Mercedes-Benz 310, acel model de microbuz care a umplut întreg Chişinăul la un moment dat, mii de asemenea exemplare cursând cu rol de transport public? Ei bine, cei care au avut de-a face vreodată cu el ştiu că avea câteva calităţi esenţiale, care erau preţuite foarte mult — construcţie bine gândită şi totodată simplă, practicitate şi mai ales durabilitate legendară, din aia din care nu se mai face azi!
Existau motoare diesel şi pe benzină, cutii manuale, iar mai apoi şi una automată, iar modelul s-a produs la uzinele principale din 1977 până în 1995, când a fost înlocuit de Sprinter. Puţini ştiu, însă, că acest model de Mercedes-Benz, botezat şi T1 sau TN, a avut şi versiuni 4x4, cu tracţiune integrală şi gardă la sol mărită substanţial! Existau mai multe companii care transformau microbuzele de bază în asemenea vehicule 4x4, serviciile unora putându-se comanda chiar prin cei de la Mercedes-Benz, iar majoritatea dintre ele luau componente de la G-Class şi le adaptau şi instalau pe acest microbuz. Iar rezultatul încrucişării a două modele cu durabilitate legendară dădea o altă creaţie la fel de durabilă şi capabilă!
Iar ceea ce vedem mai e tocmai un asemenea Mercedes-Benz 310, fabricat în 1991, şi transformat nu doar într-un offroader super capabil de teren accidentat, ci şi într-o casă inteligentă, chiar de către proprietarul său!
Microbuzul ăsta e propulsat de un motor pe benzină, cu numele de cod M102, care are 4 cilindri în linie şi o capacitate de 2,299 cm cubi, din care livrează 105 CP, iar pe acest exemplar el e cuplat la o cutie automată.
Vehiculul a fost cumpărat de actualul proprietar în anul 2018, dar pe atunci el nu era decât un simplu Mercedes-Benz 310 4x4, care stătea la vânzare de câţiva ani şi nu-l voia nimeni. Proprietarului de azi îi spune Xie Zhide, dar are şi o poreclă mai internaţională, Ducky. E un om de artă, originar din Hong Kong şi a fost întâlnit recent în Taiwan, de către alţi expediţionişti, care au fost fascinaţi să descopere vehiculul său şi care au şi filmat video-ul de mai jos.
Ducky a cumpărat Mercedesul pentru că la un moment dat, şi-a dorit să-şi pună creativitatea la treabă într-un alt mod, mergând să cunoască lumea îndeaproape pentru inspiraţie. I-a plăcut din start microbuzul, pentru că-l ştie rezistent, pentru că are la interior o înălţime de 1.8 metri şi pentru că e 4x4. Apropo, suspensia spate a microbuzului are foi de arcuri, amortizoare şi pe lângă asta, şi o pernă pneumatică.
Pe parcursul anului 2019, artistul din Hong Kong a muncit la transformarea microbuzului şi transformarea lui într-o casă inteligentă pe roţi. A meşterit totul chiar el, cu mâna sa, într-un atelier. Şi utilizarea spaţiului a fost gândită foarte creativ şi inteligent.
Acum microbuzul are de toate - un sistem de aer condiţionat autonom, bucătărie, aragaz, masă de birou, locuri de depozitare, frigider detaşabil! La fel de uşor de montat e şi patul, iar toate dulapurile sunt minuţios gândite şi organizate.
Toaleta e ascunsă într-un dulap, duşul e demontabil în podea cu o perdea în jur. Apropo, duşul are şi un boiler, care operează cu gaz.
Mercedesul are şi apă potabilă la bord, stocată într-un rezervor de 70 de litri, şi filtrată înainte de a curge din robinet.
Microbuzul are şi două panouri solare deasupra, de 330 W fiecare, care pot produce până la 660 W împreună, dar şi două baterii litiu-ion, care stochează energia acumulată pe timpul zilei, pentru a putea fi folosită seara! Asta da, autonomie şi grijă faţă de mediu!
Iar pentru a înainta în mediu, ba chiar în sălbăticie, microbuzul e ajutat de diferenţialele blocabile ale tracţiunii sale integrale, admisia ridicată sus, anvelopele de offroad, camerele video pentru ajutor la manevrarea în zone dificile şi, fireşte, garda la sol uriaşă, care-i permite maşinii să înainteze până şi prin pietre uriaşe!
Apropo, în video-ul de mai jos acest Mercedes-Benz înaintează bine-mersi alături de un Land Rover Defender clasic, transformat şi el într-o maşină de expediţie, cu care s-au întâlnit în Taiwan. Dar să ai un Defender pentru o expediţie e ceva la care te aştepţi. Să ai, însă, un asemenea microbuz, configurat într-un mod atât de interesant, e cu adevărat uimitor!
0
5,322
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!