(VIDEO) Acesta e un Moskvich 412 din Estonia, care întrece BMW-urile unul după altul

26 Aprilie 2021, 20:09
Ilie Toma
Cum ar fi să stai semeţ la volanul unui BMW, lângă tine, alături, la semafor, să oprească un Moskvich 412, să te provoace la o mini-cursă cu start la culoarea verde, apoi când apeşi pedala în podea, să vezi cum Moskvich-ul o ia înainte şi te învinge?
Anume acesta e tabloul de care au parte cei mai mulţi adversari ai acestui Moskvich 412 din Estonia de aproape câţiva ani încoace. Proprietarul său îl are de mai mult de un deceniu încoace, şi-l tot perfecţionează şi modifică în ultimii 4 ani cel puţin. Motorul avea 250 CP în 2017, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h era de 5.8 secunde.
Fireşte, sub capotă nu mai e acel motor original de Moskvich, ci unul de la Opel Zafira OPC, turbo, de 2.0 litri, care dezvolta 200 CP pe modelul original.
Azi propulsorul său a fost adus la 277 CP deja, iar cuplul maxim ajunge la 423 Nm! Timpul de acceleraţie mai variază în funcţie de condiţiile meteo şi capriciile maşinii, dar ar fi undeva de 5.3-5.5 secunde acum.
Tocmai asta îl face pe acest Moskvich să lase alte maşini în urma sa. Iar în ultimul an, Moskvich-ul şi-a tot făcut o pasiune din a devansa mai ales BMW-uri, de la 528i până la cele cu performanţe mai sportive. Sigur, există o limită, dar majoritatea BMW-urilor cu motoare mai obişnuite au parte de surpriza de a fi învinse de un Moskvich 412, care arată bine, dar totuşi în stilul maşinii originale, de stoc, fără a te duce cu gândul la performanţe sportive.
Vezi mai jos câteva video-uri, selectate din arhiva estonianului şi a Moskvich-ului său, inclusiv unul din ultimele video.
0
500
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!