(VIDEO) BMW-ul care trebuia să concureze cu Ferrari şi care n-a mai fost construit: M8 E31

30 Aprilie 2021, 15:02
Ilie Toma
Generaţia originală, clasică, de BMW Seria 8, cea cu numele de cod E31, e deja o adevărată legendă, indiferent dacă sub capotă e un V8 sau chiar un V12. Dar puţini ştiu că BMW şi-a dorit la un moment dat lansarea unui M8 pe baza aceleiaşi generaţii, care să concureze direct cu modelele Ferrari!
Sportcar-ul trebuia să aibă un motor V12 sub capotă, a cărui cilindree să fie mărită până la 6.0 litri, iar puterea — până la circa 640 CP! Un asemenea M8 ar fi trebuit să poată atinge 318 km/h!
Mai mult ca atât, un asemenea exemplar chiar a fost construit, în rol de prototip, şi se află azi în posesia uzinei. Cei de la BMW Classic l-au scos la lumină din garajul lor, l-au filmat în video-ul de mai jos şi astfel avem ocazia să-l admirăm cu toţii.
Tot ei povestesc în acest video şi câteva mici secrete ale motorului, ale aripilor spate cu aerisire pentru diferenţial, dar şi pornesc motorul, ca să poată fi auzit sunetul dulce al acestuia. Până la urmă, acest prototip e singurul BMW M8 E31 construit vreodată în istorie!
0
1,816
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!