(VIDEO) Câţi bani a economisit Tesla Model 3 la combustibil timp de 3 ani în raport cu o maşină pe benzină

15 Aprilie 2021, 18:18
Denis Godorozea
Pe lângă impactul benefic asupra mediului înconjurător din lipsă de emisii de gaze, electromobilele pot aduce un beneficiu enorm proprietarilor din punct de vedere financiar, economisind mult la combustibil, de care un electromobil pur şi simplu nu are nevoie. Dar cât de semnificative pot fi aceste economii în viaţa reală într-o exploatare mai îndelungată? Ei bine, cercetearea realizată de youtuber-ul Andy Slye, care utilizează o Tesla Model 3 timp de trei ani indică rezultate foarte optimiste, însă doar în anumite condiţii.
Fireşte, cheltuielile şi economiile la combustibil pot varia mult în funcţie de modul de exploatare, distanţele parcurse şi ţara în care este utilizat vehiculul. Tocmai din acest motiv, într-un pluralism de opinii şi diversitate de condiţii, mai relevante pot fi exemplele reale, calculate şi demonstrate de utilizatori. De exemplu, Andy Slye a parcurs timp de 3 ani un total de peste 75 mii mile, ceea ce este mai mult de 120 mii kilometri deci mai mult decât parcurg în termeni apropiaţi cei mai mulţi dintre noi nu?
Cu asemenea parcursuri, însă, diferenţele în cheltuieli devin mult mai pronunţate. Andy a monitorizat propriile cheltuieli în cei 3 ani de exploatare şi peste 75 mii mile, dar precizează că, precum am face cu toţii, a încercat să beneficieze din plin de posibilităţile de a economisi la facturile pentru energie electrică pentru încărcarea electromobilului. Astfel, Andy opta să-şi încarce maşina predominant acasă în ore nocturne, atunci când preţul energiei electrice este redus în statul Kentucky, a optat mai rar pentru prizele de încărcare rapidă care impun deobicei şi costuri mai mari pentru energie. În concluzie, Andy susţine că a reuşit să obţină economii remarcabile de circa 8,000 dolari în acest termen. Vă invităm să urmăriţi în videoul de mai jos calculele şi concluziile sale.
0
12,113
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!