(VIDEO) Chevrolet pregăteşte un concurent pentru Tesla Cybertruck cu autonomie de peste 600 km

7 Aprilie 2021, 18:27
Denis Godorozea
Concernul General Motors se pregăteşte să intre în segmentul pickup-urilor şi offroader-elor electrice cu toate mărcile din portofoliu. După planurile anunţate pentru Cadillac şi GMC cu modelul relansat Hummer, următorul proiect de acest fel este pickup-ul Silverado, ce va beneficia pentru prima dată de o versiune 100% electrică. Silverado va concura, astfel, cu viitoarele Tesla Cybertruck şi versiunea electrică Ford F-150.
Către anul 2025 General Motors planifică o creştere a vânzărilor în segmentul electromobilelor până la un milion de unităţi pe an. Din planurile actuale ale companiei rezultă că miza principală va fi piaţa nord-americană, unde concernul şi-a concentrat toate forţele în ultimii ani. Deocamdată, însă, nu prea multe informaţii se oferă despre varianta electrică Silverado.
Potrivit americanilor, Chevrolet Silverado va fi produs la uzina Zero din oraşul Detroit, statul Michigan, acolo unde vor fi produse şi versiunile electrice GMC Hummer. Nu se cunoaşte, însă, dacă acest lucru înseamnă că Silverado va prelua substratul tehnic de la Hummer-ul relansat. În comunicatul lor americanii nu au oferit careva detalii despre substratul tehnic şi termenii de lansare, semn că Silverado EV este încă departe de producţia de serie. Chiar şi aşa, cei de la Chevrolet anticipează că versiunea electrică a pickup-ului va putea parcurge estimativ circa 650 km cu un singur plin al bateriilor, ceea ce este cu circa 150 km mai mult decât anunţa Ford pentru F-150 EV, dar mai puţin decât a promis anterior Elon Musk pentru Tesla Cybertruck.
0
2,109
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!