(VIDEO) Coliziune puternică o Mazda şi un Mercedes, surprinsă în Polonia: ce înseamnă când ambele maşini sunt sigure şi au airbag-uri

6 Aprilie 2021, 12:42
Ilie Toma
Dacă acum patru zile vorbeam despre cazuri frecvente din Moldova, în care unele maşini care nimeresc în accidente puternice nu declanşează nici un airbag din cauza reparaţiilor anterioare periculoase, atunci acest accident, produs acum două zile în Polonia şi surprins de o cameră de bord, e exact la polul opus, exemplificând perfect ce se poate întâmpla atunci când două maşini de circa 4-6 ani vechime, proiectate pentru a fi sigure, dar având şi toate airbag-urile la locul lor, ajung într-un asemenea impact sever.
În acest accident, produs pe drumul DW112, Mercedesul nu a cedat trecerea şi a ieşit la traseu în faţa lui Mazda6, care circula regulamentar, cu circa 100 km/h, întrucât era vorba de traseu. Când s-a pomenit cu ditamai SUV-ul în faţă, Mazda nu a mai avut decât o fracţiune de secundă pentru a frâna şi a face o manevră de ocolire, însă coliziunea puternică tot s-a produs.
Impactul a fost atât de sever, încât SUV-ul a fost întors la 450 grade, făcând mai mult decât o rotaţie completă, iar Mazda6 a fost proiectată cu partea sa laterală spate în barieră, apoi şi cu partea frontală, ajungând în aer şi riscând răsturnarea. Aici trebuie să spunem că acea barieră, pusă bine gândit acolo, a păstrat maşina pe asfalt şi nu i-a permis să alunece în acostament într-un şir de răsturnări.
Ei bine, din imagini se poate vedea clar că în momentul impactului la ambele maşini s-au declanşat airbag-urile, inclusiv cele laterale şi de tip cortină, iar asta, în tandem cu centurile de siguranţă cuplate, a protejat ocupanţii de la bord într-un mod uimitor. Nimeni din cele două automobile nu a fost nici măcar rănit, toţi alegându-se doar cu sperieturi!
0
15,603
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!