(VIDEO) Coreenii fascinează: noua KIA EV6 învinge supercar-uri consacrate Lamborghini, Porsche şi Ferrari

2 Aprilie 2021, 15:08
Ilie Toma
Despre lansarea noului electromobil KIA EV6 v-am informat în ultima săptămână, ba chiar şi despre faptul că noul model a primit şi o versiune ce şi-a adjudecat imediat titlul de a fi cea mai rapidă din istoria mărcii coreene. E vorba de KIA EV6 GT, versiune care are 585 CP şi 740 Nm, fapt care-i permite noului electromobil coreean să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 3.5 secunde!
Anume această versiune de top, EV6 GT, a fost pusă alături de cele mai consacrate sportcar-uri ale momentului la linia de start, pentru o competiţie directă la accelerare, pe o distanţă de 402 metri. Mai exact, la linia de start, alături de electromobilul coreean au fost puse Lamborghini Urus, Mercedes-AMG GT, McLaren 570S, Porsche 911 Targa 4 (nu Turbo S), dar şi Ferrari California T. Ideea era ca supercar-urile să aibă puteri similare sau apropiate, după cum zic coreenii.
Care a fost rezultatul acestei competiţii bizare a unui electromobil coreean cu supercar-uri cu propulsie tradiţionale? La început KIA a demarat cel mai rapid, iar în decursul celor 402 metri a fost devansată doar de către supercar-uri britanic McLaren, KIA ajungând la linia de finiş ce-a de-a doua, ceea ce a însemna că a învins supercar-urilor celor de la Lamborghini, Porsche, Ferrari şi Mercedes-Benz!
Totuşi, pe cât de epic şi frumos e video-ul, pe cât de fascinant e rezultatul, apare o singură întrebare pe buzele tuturor? Oare n-ar fi fost mai corect ca noul model coreean să se lupte cu modele electrice, precum Porsche Taycan, Audi e-tron, Tesla şi altele? Ce crezi?
0
2,387
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!