(VIDEO) Cum arată pe viu Scania S770, cel mai puternic camion din lume, şi ce spune proaspătul lui proprietar, venit în Moldova

27 Aprilie 2021, 20:09
Ilie Toma
Astăzi dimineaţă vă informam că primul exemplar al noului camion Scania S770, care e şi cel mai puternic camion din lume, a venit din Norvegia în Moldova, pentru a livra un lot de respiratoare medicale, donate Moldovei de către guvernul norvegian. Între timp, am vorbit şi cu şoferul de camion, tot el şi proprietarul, dar şi cu colegul lui de traseu, şi am aflat că azi acest camion urma să se încarce la Mileştii Mici cu vinuri moldoveneşti pentru Norvegia. Aşa că, bineînţeles, am mers acolo pentru a vedea pe viu cel mai puternic camion din lume şi pentru a auzi impresiile despre acesta de la cel care şi l-a cumpărat şi l-a condus din Norvegia până în ţara noastră.
Îi spune Nils Fredrik Nilsen şi are 74 de ani. Toată viaţa a muncit pe camioane, începând încă acum 52 de ani să muncească pe primul său camion. Între timp, a ajuns să-şi creeze propria companie de transport, având o flotă de camioane şi o echipă de şoferi, câştigându-şi un statut de adevărate legendă în această breaslă în Norvegia. Poate ştiţi, dar Norvegia e o ţară mare în suprafaţă, însă mică în numărul populaţiei — cam 5 milioane de oameni, iar un asemenea om care a muncit 50 de ani într-un domeniu, cu onestitate şi dedicaţie, ajunge a fi cunoscut şi respectat în breasla sa. Compania lui Nils îi poartă numele abreviat — N. FR. Nilsen International Transport, iar acum, la vârsta pe care o are, el s-a pensionat din rolul de administrator al acesteia, desemnându-l în locul său pe un fost ucenic de-al său. Dar Nils nu s-a împăcat cu ideea unei perioade sedentare de pensie, ci a ales să revină la munca de la volan, pe care o face acum din plăcere.
E un fan aprig al camioanelor Scania. Toată viaţa a condus doar camioanele acestei mărci scandinave, cu excepţia unei scurte perioade în care a avut un DAF. Multe camioane sunt bune, zice el, dar pentru el, Scania sunt cele mai bune.
Şi ştii de ce şi-a cumpărat acum noul model Scania, care e şi cel mai puternic camion din lume? Pentru că îl adoră, şi, deoarece are 74 de ani, se gândeşte că s-ar putea să nu prea aibă mult timp la dispoziţie pentru a aştepta prea mult momentul de a şi-l cumpăra. Aşa că a decis să-l cumpere acum, deşi camionul precedent era aproape nou.
Fără a lungi prea mult acest, text, te invităm să savurezi pur şi simplu o discuţie de 15 minute cu acest minunat şofer de camion şi proprietar, cu acest profesionist cu peste 50 de ani de experienţă în spate. E o discuţie liberă, simplă, despre noul camion Scania, despre vizitele lui în Moldova şi, pentru că încărca vin moldovenesc pentru Norvegia, ne-a spus şi părerea lui despre vinul produs în Moldova şi felul în care e perceput el în Norvegia!
0
12,120
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!