Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată şi cum sună bolidul Toyota cu motorul revoluţionar alimentat cu hidrogen

29 Aprilie 2021 - 14:42
Denis Godorozea
Peste doar câteva zile de când a anunţat lansarea în teste de performanţă a motorului revoluţionar cu combustie internă, dar alimentat cu hidrogen, Toyota a dezvăluit şi bolidul Corolla, care va participa în curse utilizând acest motor. Astfel, avem ocazia să vedem cum arată pe viu noua unitate de propulsie japoneză, care ar putea da o nouă viaţă motoarelor cu combustie internă pe termen lung, dar şi să ascultăm cum sună motorul termic fără emisii.
Amintim că Toyota a anunţat mai devreme lansarea unui motor revoluţionar, ce funcţionează aproape identic cu un motor clasic cu combustie internă pe benzină, însă în loc de combustibili clasici face uz de hidrogen. Noul combustibil este livrat în motor prin intermediul injectoarelor modificate, fiind stocat într-un rezervor cu presiune, preluat direct de la varianta de serie Toyota Mirai, dar care are un principiu de funcţionare complet diferit. Noul motor va revoluţiona industria auto prelungind viaţa motoarelor cu combustie internă, or nu generează careva emisii de CO2, generând în loc apă şi cantităţi neînsemnate de dioxid de carbon, provenite din arderea uleiului de motor.
În momentul premierei Toyota anunţa că în primele etape de teste de acţiune, ca şi multe alte tehnologii auto inovatoare, motorul alimentat cu hidrogen pentru combustie va fi testat în curse, iar primul model care va face uz de această unitate de propulsie va fi bolidul Corolla Sport. Se pare că maşina a şi ajuns deja pe circuit, iar cursa propriu-zisă Super Taikyu Series 2021 va avea loc în weekend-ul 21-23 mai.
Cum putem vedea în imaginile distribuite în mediul online, bolidul echipat cu motor cu ardere internă alimentat cu hidrogen nu se distinge de versiunile tradiţionale decât doar prin noua tobă de evacuare, adaptată pentru emisiile rezultate din procesul de ardere a hidrogenului. Sub capotă vedem un motor de 1.6 litri tradiţional, dotat cu aceleaşi echipamente, dar cu sistem de injecţie modificat.
Ținând cont de perseverenţa niponilor şi cât de minuţioase sunt cercetările realizate până la lansarea unei tehnologii în producţia de serie, nu prea am putea anticipa să vedem aceste motoare pe maşinile de serie decât peste câţiva ani, dar cert este că în caz de succes tehnologia niponă are şanse să readucă unităţile legendare şi atât de îndrăgite, fără limite la capacitate cilindrică şi absolut legal.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter