Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Dacia Duster, desfăcută şi inspectată de către vloggerii ruşi, cu ironie la tehnologiile româneşti

9 Aprilie 2021 - 13:34
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Duster, vândută în Rusia ca Renault Duster, a ajuns în sfârşit în forma generaţiei sale actuale şi în Rusia. Nu vă miraţi de întârzierea uriaşă, pentru că Dusterul se produce local în Rusia, prin urmare şi ciclul său de viaţă e ceva mai diferit.
Ei bine, odată cu lansarea noii generaţii în această ţară, apar noi şi teste drive şi review-uri cu ea, iar pe lângă ele, acum a fost publicat şi un altfel de review. În Rusia există un canal de YouTube, specializat în dezmembrarea automobilelor care nimeresc în mâinile lor, pentru a arăta construcţia lor de facto.

Anume acest canal a şi desfăcut noua Dacie Duster cu siglă de Renault. Exemplarul dezmembrat a fost un Duster cu motor 1.5 dCi, cu tracţiune integrală.
Chiar din primele minute, vlogger-ul rus rosteşte primele fraze ironice despre Duster, menţionând că n-ar trebui să se numească Renault, ci Renault-Dacia, şi că maşina asta e rodul iubirii franco-române. Mai mult ca atât, imediat după asta, acesta face o declaraţie revoltătoare — precum că dacă în review sună cuvântul România, atunci asta înseamnă neapărat soluţii pe care vlogger-ul le numeşte „ţigăneşti” (minutul 03:45).
În lista soluţiilor tehnice criticare de acesta se numără sistemul de eşapament integru, care ar necesita înlocuirea în totalitate la cea mai mică defecţiune a unei părţi şi cablul spre indicatorul de direcţie de pe una din aripi, care e fixat cu bandă adezivă. De asemenea, materialul care e menit să nu permită pătrunderea apei în zona aripii, ar aduna de fapt umezeala în el.
Dusterul desfăcut ar fi fost cumpărat cu două săptămâni în urmă şi ar avea vreo 700 km parcurşi. Maşina nouă a costat circa 14,700 euro, sau 1,350,000 ruble ruseşti. În ciuda acestor fapte, maşina ar avea deja elemente acoperite cu coroziune pe suspensia spate.
Din categoria elementelor „îmbucurătoare” a fost apreciată prelucrarea anticorozivă bună, protecţia conductelor în partea inferioară şi faptul că blocurile optice faţă ale Dusterului rusesc sunt produse tot în Rusia.

Despre motorul dCi lucruri rele nu prea au putut fi spuse, dar ulterior Dusterul a fost decopertat de întreg habitaclul. Despre calitatea structurii şi caroseriei au existat în mare parte aprecieri pozitive, însă izolarea fonică a fost criticată, la fel ca şi soluţiile materialelor de tapiserie.
În fine, puteţi vedea video-ul de mai jos, incluzând la nevoie şi subtitrele cu traducere automată în română sau engleză.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter