(VIDEO) E originar din regiunea transnistreană şi e unul din cei mai îndoielnici vloggeri din Rusia: cine e Edward Bil, autorul accidentului terifiant din Moscova

4 Aprilie 2021, 18:37
Ilie Toma
Acum 3 zile, chiar de 1 aprilie, capitala rusă a fost scena unuia din cele mai rezonante accidente din ultima perioadă, despre care noi v-am informat atunci. Iar accidentul părea să fie încununarea prezisă de toţi a unui lung şir de acţiuni iresponsabile pe drumurile publice, care inevitabil şi-au găsit sfârşitul logic.
Ştiţi ce spunem cu toţii atunci când vedem un nou vlogger, tiktok-er — sau cum s-or mai numi aceşti oameni în zilele noastre — filmându-se gonind iresponsabil pe drumurile publice? Spunem că într-o zi totul se va sfârşi într-un accident grav, cu vieţi omeneşti afectate şi oameni nevinovaţi care ar putea avea de suferit. Exact ăsta a fost cazul cu acest vlogger rus, pe nume Edward Bil, şi bolidul său — un Audi RS6. Şi se pare că acesta şi-a căutat-o de atâtea ori, încât povestea lui e pur şi simplu incredibilă, părând să exemplifice tot ce e mai respingător în în segmentul acela josnic al „breslei” de vloggeri.
Şi, surpriză, se pare că protagonistul din Rusia provine din regiunea transnistreană din Moldova, din oraşul Tiraspol! Născut în 1996, acesta ar fi emigrat în Rusia la vârsta de 14 ani. Doar că în 2015 acesta a avut o perioadă atât de tenebră în biografia sa, încât e groază să te gândeşti, ajungând să lupte în regiunea nerecunoscută Donbas din estul Ucrainei, ca voluntar, împotriva Ucrainei. Însă şi de acolo, când gluma s-a îngroşat, ar fi dezertat.

De 3 ani încoace vlogger-ul era unul din cei mai penibili prankeri de pe YouTube, filmându-şi aşa-zisele farse în Rusia. Doar că farsele acestuia erau într-atât de agresive şi dăunătoare pentru cei, care se nimereau a fi ţinte, încât puteai ajunge să te întrebi dacă acei oameni nu vor rămâne cu sechele şi urmări, şi dacă toată treaba n-a ieşit demult în afara legii. Paralel cu farsele, acesta reclama tot soiul de companii dubioase pe canalele sale de social media, ba chiar îndemna oamenii la depuneri online în tot soiul de scheme, fiind, de facto, parte a unor scheme financiare care aduceau oamenii în pragul disperării.
Însă asta i-a adus o avere frumoasă vlogger-ului, întrucât acesta a început a-şi schimba maşinile o dată la câteva luni, apoi aproape o dată în lună. În mai 2018, acesta conducea în Rusia o Lada 21099, cea din imaginea de mai jos.
Mai târziu în 2018 trece la un BMW Seria 1, iar la scurt timp trece la un Porsche Panamera 4S, toate la mâna a doua încă. În 2019 a început suita maşinilor cumpărate noi — BMW Seria 7, apoi Bentley Continental, apoi Mercedes-AMG S63, apoi Mercedes-AMG G 63, iar şirul a continuat inclusiv până la acel Audi RS6 de astăzi.
Accidentul din 1 aprilie n-a fost primul a lui Edward Bil. Acesta ar fi distrus în accidente cel puţin 3 dintre automobilele sale, printre care un Jaguar F-TYPE R, Porsche Panamera, Bentley Continental GT. De fiecare dată, însă, accidentele aduseseră doar daune materiale, ca prin minune, deşi vlogger-ul nu se sfia să se filmeze în permanenţă gonind absolut ca un apucat.
Acum, însă, accidentul cu Audi RS6 a mai avariat alte 4 automobile, iar o femeie dintr-un VW, care a primit cea mai mare parte a impactului, a fost grav rănită, fiind până în prezent în stare critică în reanimare, iar medicii sunt foarte rezervaţi cu privire la pronosticul ei de supravieţuire. Deci, în orice moment poate veni o ştire tristă despre starea ei.
Ce crezi că a făcut vlogger-ul faimos imediat după accident, cu 3.7 milioane de urmăritori pe Instagram, câteva milioane pe Telegram şi 4.3 milioane pe YouTube? Crezi că şi-a recunoscut fapta, cuprins poate de remuşcări? Nu. Acesta a încercat să spună că, de fapt, nu el era la volan. Că maşina ar fi fost a lui, dar nu el era cel ce o conducea, ci „un prieten”. Mai mulţi martori la accident l-au recunoscut şi l-au luat la întrebări, filmându-l, şi anume astea au fost declaraţiile.
Din nefericire pentru el şi dintr-o fericire poate prea întârziată pentru alţii, maşinăria justiţiei din Rusia s-a pornit cu toată duritatea în adresa sa. Acesta a fost arestat la scurt timp după accident şi a fost interogat ca la carte. A încercat şi anchetatorilor să le spună iniţial că „nu se poate clarifica” cine ar fi fost la volan, dar aceştia l-au abordat frontal fără timp de gândire, astfel încât într-un final acesta a recunoscut faptul că anume el conducea acel Audi în momentul accidentului. Mai mult ca atât, s-a constatat că acesta avea plăcuţe de înmatriculare false, ca să nu-i vină cele peste 500 de amenzi pe care le adunase de la camerele video.
Între timp, după acest incident, platforma Instagram i-a şters acestuia contul cu cei 3.7 milioane de abonaţi. Judecând după starea de spirit din Rusia în raport cu acest accident şi faptele protagonistului, după solicitările din partea mai multor funcţionari de a trata cu toată severitatea ancheta dată, Edward Bil va avea parte de un proces exemplar de dur, în care i se va cere socoteală pentru toate ilegalităţile de până acum. S-a spart balonul acestui vlogger, care părea că pluteşte frumos, colorat, prin văzduh, sus. Acum, nu mai e decât o urmă de cauciuc încreţit, care nu mai trebuie nimănui şi din care va fi făcut un exemplu de execuţie publică, cel mai probabil binemeritat. Mai jos aveţi câteva video-uri, atât de la accident, cât şi a altor canale de YouTube din Rusia, care fac analize destul de profunde asupra acestui protagonist venit din Moldova şi a felului în care s-a ajuns aici. De asemenea, includem şi un video cu starea actuală a celor două automobile, care au avut de suferit cel mai mult în accident. Atenţie, unele video-uri conţin limbaj licenţios.
0
5,172
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!