(VIDEO) Experiment nebunatic: ce se întâmplă dacă sudezi două Lada 2106 alături

11 Aprilie 2021, 11:38
Redacţia PiataAuto.md
Cele mai nebunatice experimente vin să răspundă, de obicei, la întrebările pe care nu le adresează nimeni sau foarte puţini. E cazul şi acestui experiment, făcut de un canal de YouTube din Rusia, care a decis să afle ce se întâmplă atunci când sudezi două exemplare de Lada 2106 alături, obţinând în rezultat un soi de Lada cu mărimea 2XXL în lăţime.
Cel mai simplu răspuns ar fi că dacă sudezi două Lada alături, ai parte de două probleme contopite într-una mare. Dar mecanicii au mers pe soluţii simplificate, tăind câte vreo 20 cm din partea laterală a fiecărei maşini şi sudând tot ce s-a putut între cele două caroserii. Pentru a nu complica lucrurile, au fost lăsate ambele motoare, ambele cutii de viteze, ambele volane, iar roţile din părţile tăiate au fost pur şi simplu sudate una de cealaltă.
Asta a dus la un efect interesant, şi anume acela că maşina poate fi condusă doar în tandem de doi şoferi. Altfel, motorul uneia împinge în gol, întrucât diferenţialul spate va împinge semiaxul lipsit de rezistenţă, adică cel sudat cu cealaltă maşina, unde, deoarece mai există un diferenţial, se ajunge la situaţia că se întârt două semiaxe care nu sunt unite cu roţile ce au anvelope. Aşa că Lada 2XXL trebuie condusă doar în echipă.
Cum anume se conduce maşina asta ultra-lată şi cât de distractiv s-a dovedit a fi în final experimentul, puteţi vedea din video-ul de mai jos. Puteţi include şi subtitre cu traducere automată în limba dorită, la nevoie.
0
2,381
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!