Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Intersecţia problematică de pe strada Pan Halippa din Chişinău şi virarea la stânga

29 Aprilie 2021 - 13:26
Ilie Toma
În Chişinău există o intersecţie notorie de problematică, dar până acum autorităţile n-au întreprins măsuri de semnalizare şi amenajare corectă a ei, iar poliţia stă aproape în fiecare zi în apropiere, amendând şoferii cu duiumul. E vorba de intersecţia de pe strada Pan Halippa, colţ cu Alexei Mateevici.
Aparent, ecuaţia e simplă — Pan Halippa e o stradă cu 3 benzi pe fiecare sens în această zonă şi se intersectează cu două sensuri de circulaţie, Alexei Mateevici. Respectiv, virarea la dreapta e permisă, deplasarea înainte e de asemenea permisă, iar problema apare în momentul virării la stânga. Pe asfalt, în prezent, pe banda stângă există un marcaj aplicat, ce indică deplasarea doar înainte, nu şi la stânga. Prin urmare, dacă ar fi să ne orientăm după acest marcaj, ar rezulta că virarea spre stânga e interzisă.
Însă, asemenea marcaje trebuie însoţită de indicatoare, unul care se indice direcţiile de deplasare pe fiecare bandă, şi altul care să interzisă virarea la stânga sau întoarcerea, sau cel puţin unul care să indice deplasarea obligatorie doar înainte şi la dreapta. Paradoxal, dar un asemenea indicator e pus încă înainte de intersecţia cu strada anterioară, Bernardazzi, prin urmare el nu mai are efect pentru următoarea intersecţie. În intervalul Bernardazzi — Mateevici nu există nici un indicator care să interzică virarea stânga sau să direcţioneze deplasarea pe fiecare dintre benzi.
Prin urmare, doar marcajul e prezent. Ştiind când de repede se şterg marcajele în Chişinău, să ne bizuim pe acesta putem doar temporar, probabil, nemaivorbind de situaţiile de ambuteiaj sau acoperire cu zăpadă, când el nu se mai vede pur şi simplu.
Totuşi, poliţiştii stau foarte des pe aici, iar şoferii fac întoarceri la stânga în permanenţă. Unii poliţişti îi amendează doar pe cei ce fac întoarcerea mai înainte de a trece de linia stop, pe zona linie duble, amendându-i pentru călcarea acesteia. Alţii, însă, amendează nemijlocit pentru întoarcerea neregulamentară, cu nerespectarea marcajului. Dacă e permisă sau nu virarea — părerile sunt împărţite până şi între poliţişti.
Activiştii de la StopHam au făcut de curând o filmare la această intersecţie, au discutat şi cu poliţişti, şi cu superiorii lor de la INSP, şi în final putem constata că e o situaţie confuză, dar care ar trebui să fie rezolvată în curând prin instalarea unor indicatoare corespunzătoare în apropiere de această intersecţie, care să permită clar deplasarea doar înainte şi la dreapta, iar cei care vor dori să întoarcă, vor trebui să mai meargă circa 200 metri până la intersecţia cu sens giratoriu ce uneşte străzile Asachi, Alecsandri şi şos. Hânceşti. Până la acel moment, însă, e o situaţie confuză, iar primirea unei amenzi rămâne, în mare parte, la discreţia agentului de patrulare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter