(VIDEO) Manieră de condus a unui şofer de autobuz din Chişinău: schimbă benzile în continuu, trece la roşu

8 Aprilie 2021, 08:52
Redacţia PiataAuto.md
În mod ciudat contingentul şoferilor de autobuz din Chişinău pare să fi scăzut foarte mult în profesionism în ultimul timp, or, dacă mai demult aceştia erau consideraţi un exemplu de conduită corectă în trafic şi profesionism, în ultimele luni apar nenumărate filmuleţe în mediul online în care unii dintre aceştia au aceeaşi manieră de condus nerespectuoasă şi neregulamentară pe care o aveau cândva şoferii de microbuze.
Un asemenea şofer de autobuz a fost surprins ieri pe bulevardul Decebal din capitală. La începutul filmuleţului, şoferul de autobuz schimbă banda exact înainte semaforului, impunându-l pe cel de alături să calce marcajele de dinaintea semaforului pentru a se feri de el. Apoi continuă cu schimbări bruşte de benzi la fiecare câteva secunde, deşi vorbim de un autobuz articulat, cu oameni în interior, care ar trebui manevrat lin şi previzibil, pentru confortul şi siguranţa celor de la bord.

Maniera de condus a şoferului de autobuz culminează cu felul în care acesta trece intersecţia cu bd. Dacia. La semaforul de pe bd. Decebal există trei benzi de deplasare, cea din stânga fiind rezervată exclusiv virării la stânga şi având semaforizare separată. Totuşi, şoferul de autobuz decide să ignore tot rândul de automobile care aştepta culoarea verde pentru a vira la dreapta, îl depăşeşte pe dreapta şi trece linia de stop pe banda din mijloc, efectiv la culoarea roşie a semaforului pentru acea bandă, pentru ca ulterior să vireze pe stânga de pe banda greşită.
Marea întrebare în urma acestor situaţii repetate e dacă cineva din Parcul Urban de Autobuze din Chişinău urmăreşte calitatea şoferilor angajaţi sau e nevoie să se întâmple un accident cu victime umane pentru ca cineva să atragă atenţia la acest fenomen?

Sursa video: Facebook / grupul GBM / Alexandru Ion Movilă
0
5,731
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!