(VIDEO) O Lada 21099, conservată cu doar 42 km la bord, descoperită în Rusia

8 Aprilie 2021, 14:44
Ilie Toma
După ce uzina AvtoVAZ a lansat modelele super moderne pentru anii 80 — 2108 şi 2109 — la care şi-au pus umărul şi cei de la Porsche, a venit timpul creării şi unui sedan, derivat din hatchback-ul cu patru uşi. Anume aşa a apărut în 1990 modelul 21099, iar acesta a devenit instantaneu pentru foarte mulţi oameni sedanul de vis.
Ei bine, se pare că unul din acei oameni şi-a cumpărat această maşină de vis în anul 1991, şi imediat cum l-a primit de la uzină, l-a şi pus la conservat în garajul său. Or, maşina asta, produsă în anul 1991, are azi doar 42 de kilometri la bord şi e exact în starea în care a fost livrată acum 30 de ani! Uite asta e adevărata capsulă a timpului!
Maşina e absolut impecabilă, vopseaua ei albă este şi astăzi fără vreun defect sau urmă de rugină, având pe ea şi lubrifiantul original de la uzină. Anvelopele sale, de mărime 165/70 R13 sunt încă acele anvelope din uzină, iar ele mai păstrează acele mici tuburi subţiri flexibile pe partea carosabilă, pe care le aveau doar anvelopele absolut noi şi care se rodeau în primii kilometri.
La fel de impecabilă e şi partea inferioară a maşini, cum mai rar ajungi să vezi la exemplare Lada, chiar şi la cele noi, fabricate în zilele noastre.
În portbagaj, sub capotă, încă există toate etichetele originale de la uzină. Motorul e în stare perfectă, menţinut cu regularitate, şi chiar a fost pornit pentru filmarea video-ului de mai jos. Apropo, e vorba de un propulsor de 1.5 litri, cu 72 CP la activ, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte.
La fel de impecabil e şi habitaclul, el fiind din cele cu planşa de bord mai coborâtă, o versiune mai rară pentru 21099.

Cu alte cuvinte, maşina asta, la 30 de ani de la producţia sa, e exact în starea în care a fost ea livrată de la uzină în 1991! Cel care a reuşit păstrarea ei într-o asemenea stare e unul din fondatorii unui asociaţii de fani Lada din Rusia, prin urmare n-am greşi să spunem că e şi unul din cei mai mari fani Lada. Vedeţi maşina explorată în filmuleţul de mai jos.
0
1,419
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!